TPS on juuttunut Veikkausliigan hännille ja on pitkässä tappioputkessa. Joukkue taistelee verisesti PS Kemin kanssa suoran putoajan paikan välttämisestä. Turkulaisten seuraava haaste on VPS, joka matkustaa perjantaina Veritakselle. TPS:ssä aikanaan isoimman osan Veikkausliiga-urastaan pelannut Patrik Lomski pitää vierasjoukkuetta todellisena ennakkosuosikkina.

– Pelkästään sarjataulukon perusteella VPS on iso ennakkosuosikki. Heillä on yli tuplamäärä pisteitä Tepsiin nähden, myös Vepsussa urallaan pelannut Lomski arvioi SuomiFutiksen haastattelussa.

– Tasurikaan ei olisi huono tulos Tepsille. Jokainen piste on tärkeä taistelussa Kemiä vastaan. Se olisi henkisesti jäätävä juttu.

VPS ei ole tänä päivänä seura, jota kannattaisi aliarvioida hetkeäkään.

– Muistan joskus uraltani, kun sanoin ennakkoon, että Vepsu vetäytyy ja me pidämme palloa. Olin väärässä ja hävisimme pelin. Sitten minulle naurettiin. Enää en siis sano niin.

Lomski muistuttaa, että joukkueissa vallitsee tällä hetkellä täysin erilaiset tilat.

– TPS taistelee hengestään ja VPS gloriasta. VPS:n on paljon helpompi lähteä otteluun. Jos he häviävät, he häviävät. Ei sen kummempaa.

TPS sai vihdoin kaivattuja vahvistuksia, kun Albert Prosa, Zeljko Savic ja Sterling Yateke liittyivät ryhmään loppukauden ajaksi. Yksi heistä eritoten lämmittää vanhan TPS-pelaajan mieltä.

– Savic on pelannut Veikkausliigaa monta vuotta, joten hän on tervetullut vahvistus. Kokenut kaveri, joka tulee tilkitsemään paljon vuotanutta puolustusta.

On varmasti perusteltua sanoa, että TPS:n miehistössä kukaan ei ole päässyt loistamaan. Moni pelaaja ei ole yltänyt tällä kaudella samalle tasolle kuin viime vuonna Ykkösessä.

Yksi tällainen pelaaja on Jani Virtanen, joka on tehnyt vain yhden maalin 11 ottelussa. Roolia ei ole tahtonut löytyä, eikä TPS:n uusi 4-4-2-taktiikka ole helpottanut asiaa.

– Taktiiikka tekee hänelle vähän karhunpalveluksen. Hänen pitäisi pelata piilokärkenä, josta hän voisi pistää syötöillään esimerkiksi Mika Ääritaloa läpi.

– Taidon lisäksi on kuitenkin muitakin asioita, jotka vaikuttavat peliaikaan. Mikä on hänen kuntonsa esimerkiksi? Olen minäkin ollut sellaisissa tilanteissa, kun peliaikaa ei tullut. TPS pelaa loppukauden prosenttijalkapalloa, jossa taistellaan vain pisteistä. Sellainen ei ole Jampan futista, Lomski toteaa.