Voiko FC Inter yltää jopa mitalille? – ”Uskon ihan täysin”

© Kuva: Juha Tamminen
Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Veikkausliiga-uransa viime kauden loputtua päättänyt Kalle Kauppi on ollut mielissään vanhan seuransa FC Interin viimeaikaisesta vireestä. Joukkue oli ennen viime kierroksen Lahti-tasapeliä peräti neljän ottelun voittoputkessa. Kaupin näkemyksen mukaan suurin syy tälle löytyy turkulaisryhmän alakerrasta.

– Ainakin puolustuspelaaminen näyttää hyvältä. Neljä nollapeliä ja viisi tappiotonta ottelua kertovat siitä. Sinne on löytynyt se puolustusnelikko ja Jere Koponen on pelannut maalissa hyvin, Kauppi kehuu SuomiFutiksen haastattelussa.

Interin puolustuslinjassa ovat viime peleissä pelanneet Teemu Penninkangas, Daniel Kamy, Tero Mäntylä ja Arttu Hoskonen. Alkukaudesta vaikeina aikoina joukkueen kantavana voimana toiminut Ari Nyman ei ole viime aikoina mahtunut avauskokoonpanoon.

– Vaikea siitä on ketään vaihtaa, kun homma toimii tuolla tavalla, mutta ihan varmasti kaikille pelaajille on vielä käyttöä loppukauden aikana, Kauppi arvelee.

Interin toinen seuraikoni Mika Ojala oli muutaman pelin sivussa omasta tahdostaan. Laituri keskittyi vain harjoitteluun, kun pelit eivät kulkeneet odotetulla tavalla. Ojala palasi Lahti-tasapelissä mukaan pelaavaan kokoonpanoon.

– Vaikea sanoa, mitä siinä oli taustalla, mutta ratkaisu oli varmasti oikea. Seura ja ”MO” juttelivat homman varmasti läpi. Nyt mies on iskussa taas, mikä on tärkeää hänelle itselleen ja Interille. Hänellä on vielä iso merkitys ja rooli joukkueen pelissä loppukaudesta, Kauppi tietää.

Inter on tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksantena, mutta sillä on montaa edellä olevaa joukkuetta yksi ottelu vähemmän pelattuna. Pronssisijaan on matkaa seitsemän pistettä. Viime pelien hurja tulostaso on saanut Kaupin miettimään jopa mitalimahdollisuuksia.

– Uskon ihan täysin, mikäli tämä vire jatkuu. Ei sinne sijoille ole loppupeleissä niin pitkä matka. He pelaavat varmasti kaikki nyt kovalla itseluottamuksella.

– Mitali olisi Cup-voiton lisäksi loistava suoritus. Ei top5 -sijoituskaan olisi lainkaan huono vaikean alkukauden jälkeen.

Kairinenko ratkaisee?

Interillä on lauantaina iskun paikka, kun se kohtaa Veritaksella sarjanelosena olevan KuPS:n.

– Kumpikaan ei ole ennakkosuosikki. KuPS on myös tosi hyvä joukkue.

Kauppi vastaa kuitenkin tulosveikkaukseen toimittajan painostaessa.

– Inter voittaa 1-0. Kaan Kairinen tekee maalin. Nolla-Kopolle ei mene nyt mikään selän taakse, Kauppi heittää.

Kairinen palasi Interiin Tanskan Midtjyllandista viime viikolla loppukauden kattavalla lainasopimuksella. 19-vuotias nuorukainen taisteli reilut pari vuotta sitten samoista peliminuuteista Kaupin kanssa.

– En tiedä, oliko se juuri sitä mitä tarvittiin, mutta hän on todella kova hankinta. Silloin, kun hän lähti Tanskaan, hän oli jo kova pelimies. Kaan on Interille varmasti hyvä vahvistus, Kauppi aprikoi.

Kaupin näkemyksen mukaan joukkue ei tarvitse enää vahvistuksia. Ei, vaikka Benjamin Källman siirtyikin perjantaina ulkomaille skotlantilaiseen Dundee FC:hen.

– Luulen, että näillä mennään loppuun asti.

Inter vahvistuu omasta takaa, kun laitapuolustaja Niko Markkula tekee hiljalleen paluuta Interin kokoonpanoon. Sulavaliikkeinen Markkula pelasi jo yhden täyden pelin Kolmosessa, kun Inter2 voitti Turun Weikot.

– Hänellä on allaan vaikeat puolitoista vuotta, joten ihan huikea juttu, että hän on päässyt takaisin kuntoon. Toivon, että hän saa vielä paljon peliaikaa, vaikka puolustuslinjaan ei ole nyt helpoin mennä.

Markkula taistelee samasta peliajasta nuoren Arttu Hoskosen kanssa, joka on valittu kahdesti peräkkäin Kuukauden joukkueeseen.

– Arttu on pelannut tosi hyvän kauden. Hän on ollut yllättävän hyvä myös ylöspäin. ”Marsu” on ehkä hieman hyökkäävämpi vaihtoehto, joten Johnilla (päävalmentaja Allen) on tässä positiivinen ongelma, entinen Inter-peluri puntaroi.

Jesse Happonen

Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!