Entinen Veikkausliiga-toppari Markus Joenmäki on jatkanut HJS Akatemian paidassa tällä kaudella siitä, mihin viime kaudella jäi, eli maalitykkinä. Joenmäki on pyssyttänyt sarjapaikastaan hanakasti taistelevalle seuralle kuusi maalia pelaamissaan Kakkosen otteluissa.

– Muutama niitä on tullut, Joenmäki toteaa vaatimattomana SuomiFutis-sivustolle.

HJS Akatemia on sarjataulukossa juuri putoamisviivan yläpuolella, kun sarjaa on jäljellä kaksi ottelua. Pisteitä joukkueella on saman verran kuin Kiffenillä ja HIFK 2:lla, jotka ovat viivan alapuolella.

– Kausi on ollut meille vaikea opettelukausi, tosi vuoristoratainen. Välillä pelaamme tosi hyvää jalkapalloa ja välillä aivan kamalaa. Meillä on nuori joukkue ja taitavia pelaajia, mutta sitä tasaisuutta meillä ei pelaamisessa ole, Joenmäki pohtii joukkueensa otteita.

Korkeakunnas jättää ison loven Lahteen

Joenmäki lopetti Veikkausliiga-uransa FC Lahden paidassa kauden 2015 päätteeksi. Hän ehti pelaamaan kaksi kautta päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa, joka jättää seuran tämän kauden päätteeksi.

– Hän kerkesi rakentamaan joukkueen ja pelityyliin itsensä näköiseksi. Hän jättää seuraan ison loven, koska mielestäni hän oli todella hyvä valmentaja. Uusi koutsi joutuu lähtemään hommaan nollista. Joukkueen suurin vaikeus Token aikana on ollut maalinteko. Puolustus on toiminut sen sijaan todella hyvin. Uuden valmentajan suurin työ on varmasti löytää lääkkeet siihen maalintekoon, toppari puntaroi.

Kahdeksan peräkkäistä ottelua ilman voittoa Veikkausliigassa tarponut Lahti kohtaa perjantaina vieraissa sarjapaikastaan taistelevan SJK:n. Joenmäki ennakoi tiukkaa kohtaamista.

– Odotan todella tasaista peliä. Jos pitäisi veikata, sanoisin tasapeli 1-1. SJK:n kalusto on kova, mutta oma tekeminen on hieman puuttunut. Pakka on hieman sekaisin ja niitä perusrutiineja on vaikea muuttaa enää tässä vaiheessa kautta.

Sarjataulukossa Lahti on huonosta vireestä huolimatta seitsemäntenä. Matkaa mitalitaistoon on kuitenkin tällä hetkellä yli kymmenen pistettä, kun kautta on Lahden osalta jäljellä kuusi peliä.

– Seuraavat kaksi peliä näyttää Lahden suunnan. Jos niistä ei tule voittoja, loppukausi menee ilman panosta. Täysillä pisteillä sijoitus voi vielä muuttua täysin.

Mikäli Lahti ei klaaraa muutamaa voittoa jäljellä olevista peleistä, pelaa se sijoista 5-8. Joenmäen mukaan ei ole mitään väliä, oletko viides vai kahdeksas.

– Pelaajan näkökulmasta sillä ei ole yhtään väliä. Minä en ainakaan ikinä lähtenyt tavoittelemaan keskikastin sijoituksia. Sen takia lopetinkin, koska en päässyt eteenpäin. Totta kai se näyttää ihan hyvältä, jos olet viides, mutta minulle sillä ei ole väliä, jos et tappele kärkisijoista, Joenmäki toteaa.