Entinen Veikkausliiga-tähti ihmettelee PS Kemi -koutsin kommentteja: ”Ei sitä julkisuuteen kannata sanoa”

© Kuva: Juha Tamminen
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Mitalisijoista hanakasti taisteleva FC Honka kohtaa maanantaina Tapiolassa sarjajumbo PS Kemin. Ottelun panokset ovat niin sanotusti tapissa, kun kumpikin joukkue tarvitsee ottelusta pisteitä.

Espoolaiset lähtevät otteluun sekä sarjataulukon että viime aikaisten peliesitysten ansiosta ennakkosuosikkeina. Hongassa viime kauden päätteeksi uransa lopettanut Ilari Äijälä on pitänyt viime aikoina näkemästään, kun hän on seurannut vanhan seuransa otteluita.

– Tiukkoja pelejä on ollut, ja Ilvestä vastaan viime pelissä toinen puoliaika oli aikamoista Ilveksen rummutusta, mutta hyvä maalivahtipeli takasi kolme pistettä.

– Nautin eniten näistä syksyn peleistä. Pallo rullaa kivasti nurtsilla, happea on ilmassa ja joukkueet taistelevat mitaleista tai sarjapaikoista, Äijälä mehustelee SuomiFutis-sivustolle.

Vaikka Honka on otteluun lähdettäessä suuri suosikki, ei Äijälä odota helppoja pinnoja.

– Pelissä nähdään varmasti paljon kaksinkamppailuja, koska Kemin pelityyli on melko brittityylinen. Hongan nopea maali voi syödä Kemin peliä.

– Tuosta pelistä odotetaan kolmea pistettä. Etenkin, kun KuPS pelaa RoPS:aa vastaan, niin nyt Hongalla on hyvä sauma ottaa pinnoja enemmän näihin jengeihin nähden, Äijälä tiedostaa.

Maanantai on ollut ympäri Suomea hyvin syksyinen, joka voi vaikuttaa ottelun kulkuun.

– Sadekeli voi vaikuttaa pallonhallintaan. Kenttä on liukas ja märkä, joten syöttötyöskentely ei ole niin helppoa ja pelataan turvallisemmin.

Hannahin kommentti ihmetytti

Kemi hävisi viime ottelussaan Rovaniemen Palloseuralle lukemin 2-0. Tuon ottelun jälkeen joukkueen päävalmentaja David Hannah lausui seuraavat sanat Ylelle: ”Ongelmat ovat alkaneet jo ennen minun tuloani. Joukkue ei ole liigatasoinen.”

Äijälä ei ymmärrä Hannahin avautumista kesken taistelun sarjapaikasta.

– Tuo on pelaajien aliarvioimista. Jos hän on tuota mieltä, ei sitä julkisuuteen kannata sanoa. Hän ikään kuin siirtää vastuun itseltään pois tuloksesta vihjaamalla, että ei ole saanut käyttöönsä tarpeeksi hyviä pelaajia. Ehkä tuo on sitä brittiläisyyttä, kun annetaan ulos rehellinen kuva, mutta vähän ihmettelen noita sanomisia.

Vasemmalla laidalla Veikkausliiga-urallaan viilettänyt Äijälä tietää, miltä tuntuu taistella putoamista vastaan. Hän pelasi sellaisessa tilanteessa kaudella 2015 KTP:n paidassa.

– Itse tykkäsin niistä peleistä, vaikka paineet olivat kovat. Sytyin niihin peleihin enemmän kuin keskikastin peleihin, joissa ei ole panosta enää, vaikka en ehkä saisi sanoa näin. Toki niissäkin syttyi automaattisesti, jos vastustajalla oli kovat panokset. Siinä antaa itsekin enemmän, jos huomaa, että kaverilla puristaa ja hän taistelee, Äijälä kertoo.

Jesse Happonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!