FIFA-videopelin nopein pelaaja uskoisi voittavansa Usain Boltin: ”Sen kisan voitan joka kerta”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan Wolverhamptonissa pelaava Adama Traoré uskoo, että pikajuoksun maailmanennätysmiehestä Usain Boltista ei olisi hänelle vastustajaksi juoksukilpailussa pallon kanssa.

Traore, 22, on pian julkaistavan FIFA 19 -jalkapallopelin nopein pelaaja. Entinen pikajuoksija Bolt, 32, on maailman nopein ihminen 100 ja 200 metrin matkoilla.

Jamaikalaiskiituri Bolt on useasti kertonut haaveilevansa ammattilaisjalkapalloilijan urasta, ja hän harjoitteleekin tällä hetkellä australialaisen pääsarjaseuran Central Coast Marinersin kanssa.

Traoren mukaan hän olisi juoksuradalla selkeä kakkonen, mutta pallon kanssa hän kiitäisi viheriöllä heittämällä Boltin ohi.

– On mukavaa, että minut tunnetaan FIFAssa maailman nopeimpana pelaajana, mutta Usain Bolt aloitti pelaamisen Central Coast Marinersissa, joten ehkä minulla on kilpailija ensi kaudella, sanoi Traore FourFourTwon mukaan.

– Muistakaa kuitenkin, että Usainin ei tarvinnut kuljettaa palloa, kun hän voitti kultamitalinsa! Tietysti Bolt voittaisi minut sadan metrin matkalla juoksuradalla. Mutta nurmella, 30 metrin matkalla pallon kanssa? Sen kisan minä voitan joka kerta.

– Se on täysin erilaista ilman palloa. Olen treenannut pikajuoksueksperttien kanssa monta kertaa, ja he kaikki sanovat, että pallon kanssa juokseminen vaatii täysin erilaisen tekniikan kuin ilman palloa juokseminen.

– Yleensä spurttaan 20-30 metriä, välillä 50-60 metriä enimmillään. Mutta yksikään jalkapalloilija ei spurttaa täyttä sataa metriä pelissä.

– Bolt harjoittelee kestääkseen täysillä sata metriä. Hän ei reagoi viiden metrin välein pitääkseen pallon hallussaan.