Ilves pääsi nopeasti yrittämään kalavelkojen maksua keskiviikon 1-2 -kotitappiosta, kun se kohtasi saman viikon aikana toistamiseen IFK Mariehamnin. Revanssin saaminen Ahvenanmaalta näytti kuitenkin epätoivoiselta, kun Keaton Isaksson vei 51. minuutilla kotijoukkueen jo 2-0 -johtoon. Avausjaksolla isännille oli osunut rankkarista Amin Nazari.

Vaan mitä vielä. Ilves esitti toisella puoliajalla huikean comebackin rymistellen puolen tunnin sisällä paitsi rinnalle, niin myös heittämällä ohi. Ilves teki pyöreästi 30 minuutin sisällä peräti kuusi maalia, ja saa lähteä kotimatkalle taatusti hyvillä mielin. Maalinteossa onnistuivat Niklas Jokelainen, Tuomas Rannankari, Issa Thiaw, Tatu Miettunen sekä kaksi maalia tehnyt Iiro Järvinen.

Ilves juniorijalkapallo

@IlvesJuniorit
Upea nousu @IlvesEdustus. Vielä 53. minuutilla tilanne oli vielä 2-0 isännille, mutta sitten Ilves teki kuusi maalia putkeen välillä 54.-85. min. #ilves #keltavihreä #tampere #veikkausliiga
VOITTO!!!
Huhu, melkoista maalijuhlaa!
Kaikki Ilveksen maalit tuli toisella puoliajalla, niistä vastasi:
Jokelainen, Thiaw, Rannankari, Järvinen x2, Miettunen.
#ilves #keltavihreä #tampere #veikkausliiga

Pelikuntoon toipuneen ja vaihdosta sisään tulleen Aleksei Kangaskolkan 3-6 -maali oli IFK:lle enää pelkkä laiha lohtu. Ilves oli ottelussa todella paljon terävämpi, sillä se vei laukaukset kohti maalia nimiinsä peräti 16-5. IFK-vahti Igor Levchenko otti siis murskatappiosta huolimatta peräti kymmenen torjuntaa.

Jobinpostia IFK Mariehamn sai avausjaksolla myös siitä, että Gabriel Petrovic joutui tulemaan vaihtoon loukkaantumisen vuoksi.

Päivän aiemmassa ottelussa sarjakärki HJK kuritti Interiä maalein 3-0. Maalihirmu Klauss oli kaikissa osumissa tavalla tai toisella mukana.

Avausmaalin ampui pilkulta sisään HJK:n kapteeni Rafinha, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Tilanteessa Inter-toppari Daniel Kamy oli kaatanut Klaussin.

Toisessa maalissa Klauss voitti kaksinkamppailun ja lähetti matalan syötön maalin edustalle. Sieltä pallon maaliin suti Jordan, jolle kirjattiin näin veikkausliigauran ensimmäinen osuma. Illan viimeisen maalin teki itse Klauss ottelun lisäajalla. Brasilialaishyökkääjä hyödynsi Inter-puolustuksen sekoilun, kiersi muuten hyvin pelanneen maalivahti Jere Koposen ja laittoi pallon tyhjään maaliin.

Veikkausliiga lähtee seuraavaksi maaottelutauolle. Tositoimiin palataan 13. syyskuuta viiden ottelun voimin.