Veikkausliigan keskiviikon toisessa ottelussa kohtaavat Turussa FC Inter ja FC Lahti, joilla kummalllakaan ei ole pelissä järin suurta panosta. Lahti on sarjassa seitsemäntenä, eikä joukkue pysty nousemaan enää mitalitaisteluun mukaan. Inter on puolestaan Lahden takana sarjataulukon kahdeksannella sijalla.

Turkulaisilla on turvallisen oloinen piste-ero takana väijyviin seuroihin. On hyvin epätodennäköistä, että Interin sijoitus romahtaisi kolme sijaa, jolloin sitä kutsuisi liigakarsinnat.

Suomalaisen jalkapalloilun suurnimiin kuuluva Atik Ismail odottaa silti, että kentällä kohtaa kaksi nälkäistä joukkuetta.

– Lahti vaihtaa valmentajaa ja Interkin todennäköisesti. Luulisi, että nämä pelaajat tsemppaavat ja pelaavat ensi kauden työpaikoistaan. Tulevat valmentajat voivat scoutata näitä pelejä, Ismail arvioi.

Joukkueet tulevat otteluun heikkojen ajanjaksojen jälkeen. Inter ei ole voittanut seitsemään otteluun ja Lahden voitoton putki on peräti yhdeksän ottelun mittainen.

– Lahden alamäki alkoi euromatseista. Se ei ole tainnut voittaa mitään niiden jälkeen. Luulen että Inter haluaa pestä kasvojaan ja pelata valmentajalleen, joka todennäköisesti lähtee.

– Ulkona sataa kaatamalla, joten nämä syksyn pelit ovat sellaisia taistelupelejä. Luulisi että alkaa maaliverkot heilumaan, kun pelaajilla ei ole niin suuret paineet niskassa, Ismail ennakoi.

– Nythän nämä joukkueet pelaavat käytännössä jo ensi kautta, Ismail jatkaa.

Kolmesti aikanaan SM-sarjan maalikuninkuuden voittanut Ismail on yllättynyt, kuinka huonosti kotijoukkue Interin kausi jälleen on mennyt. Joukkue ei ole kuitenkaan sarjan pahin floppi.

– Kaikista suurin järkytys on SJK. Sielläkin on aika sekalaista ja valmentajat vaihtuivat. Olin viime vuonna katsomassa Seinäjoella peliä, jolloin Billy Ions kuljetti palloa siellä päästä toiseen. Häntä joukkue on kaivannut selvästi.

Johannes Laaksonen on ollut siellä nyt joukkueen ihan parhaimpia pelaajia. Hän on sellainen Paul Scholes -tyyppinen pelaaja. Maalivahti saa olla aina varuillaan, kun hänellä on pallo 20 metrissä, Ismail kehuu SJK-pelaajaa.

Interin ja Lahden välisestä kohtaamisesta Ismail nostaa myös yhden pelaajan esiin, josta hän pitää.

– Furkasta (Timo Furuholm) tykkään. Hän on aina temperamenttinen ja röyhkeä.