Italialaisseura saattaa viedä Mestarien liigan kotipelinsä 260 kilometrin päähän – ”Stadionimme on painajainen”

© Kuva: Getty Images

Napoli on pyytänyt Euroopan jalkapalloliitto Uefalta poikkeuslupaa isännöidä Mestarien liigan kotipelinsä Barissa, 260 kilometrin päässä kotikaupungistaan.

Partenopein seurapresidentti Aurelio De Laurentiis kuvaili Napolin omaa stadionia, Stadio San Paoloa, ”painajaiseksi”.

Barissa sijaitseva Stadio San Nicola on noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Napolista, mutta De Laurentiis on tarjoutunut kustantamaan joukkueensa kannattajien matkat otteluihin. De Laurentiis omistaa sekä Napolin että neljännellä sarjatasolla pelaavan S.S.C. Barin, joka pelaa kotiottelunsa Stadio San Nicolalla.

Napolin ensimmäinen kotiottelu Mestarien liigan lohkovaiheessa on 3. lokakuuta Liverpoolia vastaan. Samassa lohkossa pelaavat myös Paris Saint-Germain ja Belgradin Punainen tähti.

– Napolin stadion on painajainen. Niin huono stadion rajoittaa Napolin statusta kansainvälisellä tasolla, kommentoi De Laurentiis Corriere dello Sportille.

– Siihen menee kaksi vuotta, mutta minä aion rakennuttaa uuden stadionin, joten kukaan ei voi sanoa minulle mitään. Siten minä aion päättää nämä kiistat. Uuden stadionin rakennusprojekti alkaa, kun minulla on tarvittavat rahat ja tontti.

– Olen pyytänyt Uefalta lupaa pelata Mestarien liigan pelit Barin San Nicolalla. Olen valmis maksamaan kuljetuksen Napolin faneille.