Juventuksen toimitusjohtaja Giuseppe Marotta jättää tehtävänsä ensi kuussa, kun hänen sopimuksensa päättyy.

Marotta, 61, ilmoitti yllätyslähdöstään lauantaina Juventuksen voitettua Napolin Serie A:ssa 3-1.

– Seura on mittavan muutoksen keskellä. Minun aikani toimitusjohtajana tulee päätökseen 25. lokakuuta. Maanantaina esiteltävä lista hallituksen jäsenistä ei tule sisältämään nimeäni, sanoi Marotta ESPN:n mukaan.

– Tulen toistaiseksi pysymään pestissäni toimitusjohtajana, mutta halusin tehdä tämän ilmoituksen välttääkseni spekulaatioita.

– Olen viettänyt kahdeksan loistavaa ja menestyksen täyteistä vuotta täällä. Juventus tulee aina pysymään sydämessäni.

Marotta aloitti työnsä Juventuksessa vuonna 2010. Hänen aikanaan seura on voittanut seitsemän Italian Serie A:n mestaruutta.

Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri yllättyi kuulleessaan Marottan lähdöstä ja kiitti häntä viime vuosien menestyksestä.

– Minusta me olemme kokeneet neljä ja puoli loistavaa vuotta yhdessä. Hän on Euroopan paras johtaja. Hän rakensi Juventusta yhdessä muiden johtajien kanssa luodakseen voittavan joukkueen.

– En suoraan sanottuna tiedä, mitä sanoa, koska tämä tulee uutisena minullekin. Johtajaa tullaan kaipaamaan, mutta me tulemme paikkamaan hänen poissaolonsa.

Marottasta on povattu Italian jalkapalloliitto FIGC:n uutta presidenttiä. Vakituinen virka on ollut vapaana Carlo Tavecchion erottua tehtävästä helmikuussa, mutta Marotta kiisti olevansa kiinnostunut liiton pestistä.

Italialaismediassa on huhuttu, että AS Roma ja Napoli olisivat kiinnostuneita palkkaamaan Marottan, mutta myös siirtoa ulkomaiseen suurseuraan pidetään mahdollisena.