Kokkolalainen GBK varmisti sunnuntaina ensimmäisenä joukkueena paikkansa Kakkosen nousukarsinnoissa. GBK:n karsintapaikka varmistui, kun se voitti kotikentällään OLS:n maalein 4-2.

Ottelun avausjakso päättyi 2-2, mutta toisella jaksolla GBK karkasi voittoon Aaro Hedmanin ja Jimi Hackspikin maaleilla. Karsintapaikan varmistuttua kotijoukkueen pukukopissa käynnistyivät villit ja äänekkäät voitonjuhlat, joiden tunnelmia voi katsella tästä (linkki vie GBK:n facebook-sivuille postattuun videoon).

GBK johtaa Kakkosen C-lohkoa kolmen pisteen erolla ennen TPV:tä. Vaikka TPV nousisikin kahden viimeisen kierroksen aikana lohkovoittoon, riittävät GBK:n keräämät pisteet joka tapauksessa karsintapaikkaan lohkokakkosten vertailussa.

B-lohkon karsintapaikassa on tällä hetkellä kiinni porilainen MuSa, mutta SalPa:lla on vielä teoreettiset mahdollisuudet lohkovoittoon. Selkeästi tasaisinta A-lohkoa johtaa MyPa, mutta lohkovoitosta kamppailee ainakin teoriassa edelleen peräti seitsemän joukkuetta.

Kokkolalaisessa futiksessa eletään jännittävää syksyä, sillä kaupungin toinen seura KPV keikkuu tällä hetkellä Ykkösen kärjessä. Sarjanvaihtajia voi siis olla useampiakin – tai sitten on mahdollista, että Kokkolassa pelataan ensi kaudella jälleen derbyjä.