Jalkapallon Ykkösessä KPV on noussut kuin varkain sarjakärkeen suoran nousijan paikalle, kun sekä Helsingin IFK että Ekenäs IF hävisivät kaksi viimeisintä otteluaan. KPV on puolestaan ollut viime aikoina vahva, kun se on saalistanut 12 pistettä viimeisestä viidestä ottelustaan.

Joukkueen kapteeni Ville Koskimaa ei pidä joukkueen nousemista minään ihmenousuna.

– Olemme alkaneet pelaamaan. Viisi matsia on jäljellä, joten fokus pitää pysyä vielä pelaamisessa.

– Ei siihen ole ollut mitään poppakonstia. Peli on parantunut tasaisesti ja ne pienet asiat ovat kehittyneet. Äijiä on tippunut sairastuvalle, mutta joukkueemme laajuus on toiminut. Penkiltä tulleet kaverit ovat pystyneet paikkaamaan, Koskimaa kertoo SuomiFutis-sivustolle.

VPS:lla kohtalon hetket

Ykkösessä pelataan maanantaina vain yksi ottelu, kun HIFK kohtaa sarjajumbo Klubi 04:n. Koskimaa ei aio väijyä tuota ottelua telkkarista, sillä hän suuntaa paikan päälle Veikkausliigan otteluun VPS-Ilves.

Koskimaa pelasi edelliset seitsemän kautta VPS:n paidassa, joten hän seuraa tarkoin vaasalaisten otteita. Maanantain ottelussa VPS:lla on kovat panokset. Joukkueen on käytännössä pakko ottaa kolme pistettä, mikäli se haluaa pysyä vielä mukana mitalikamppailussa.

– Kyllä se siltä alkaa näyttää. Monta porukkaa on siellä samoissa pisteissä, joten kyllä se kolme pistettä tästä on otettava. Pelejä ei ole paljon jäljellä ja se saatavien pisteiden potti pienenee koko ajan.

VPS ei ole voittanut peliäkään viimeiseen seitsemään otteluun. Kolme edellistä peliä on päättynyt tasatuloksiin 1-1. Koskimaa ei tiedä syytä huonolle vireelle tässä kohtaa kautta.

– En tiedä mistä se johtuu. Pelillisesti hyviäkin pelejä on ollut, mutta se on välillä pienestä kiinni, tuleeko tappio, tasuri tai voitto.

VPS:n iltapuhde ei tule olemaan helppo, sillä tamperelaiset taistelevat samoista sijoista.

– Varmasti todella tasainen matsi. Ne ovat olleet sellaisia Ilveksen kanssa niin kauan kuin muistan. Yleensä VPS on voittanut tällä kaudella pelit, kun olen mennyt paikan päälle. Veikkaan nyt 2-0-voittoa. Hakolan Juha ja Vahteran Jontte iskevät maalit, toppari ennustaa.

– Ratkaisun avain on siinä, kumpi joukkue käyttää vähät maalipaikat paremmin hyväkseen. Kumpikin joukkue pysyy voitolla mitalitaistossa kiinni, joten kyllä ottelussa paineita on kummallakin, Koskimaa tietää.