Kuopion Palloseura yrittää kuroa Veikkausliigassa kolmantena olevan FC Hongan etumatkaa umpeen lauantaina, kun se matkaa Vaasan Palloseuran vieraaksi. Eroa on espoolaisten eduksi kaksi pistettä, kun sarjaa on neljä kierrosta jäljellä.

Sarjataulukossa kuudentena olevan VPS:n panokset ovat ottelussa lähinnä nimelliset. Joukkueen takamatka kolmanteen sijaan on peräti seitsemän pistettä. Jalkapallolegenda Ari Hjelmin mukaan ottelussa on vain yksi suosikki.

– Kyllä Vaasa on täysin voitettavissa. Jos KuPS ei sitä voita, niin se ei ansaitse europelipaikkaa.

– Vaasa ja Lahti ovat olleet minulle kova pettymys tällä kaudella. Ajattelin, että he voivat taistella jopa pronssista, aikanaan 100 A-maaottelua pelaajaurallaan tahkonnut Hjelm sanoo.

VPS tiedotti perjantaina tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeni Sebastian Strandvallin kanssa. Kuinka tärkeä kiinnitys hän oli joukkueelle?

– Strandvall on ehdottoman tärkeä pelaaja siellä joukkueen kopissa ja hän on pelannut hyvän kauden. Hän haluaa antaa Vaasalle kaikkensa, enkä olisi uskonut hänen muualle siirtyvänkään.

Strandvall kertoi, että on voittanut Veikkausliigassa jo hopeaa ja pronssia, mutta haluaa voittaa nyt kultaa. Onko tuo realistinen tavoite VPS:n kanssa?

– Se on ihan täysin haavemaailmaa. Sitten hänen täytyy vaihtaa seuraa, Hjelm toteaa vienosti.

Kuka pelaaja on ollut sinun papereissasi Veikkausliigan paras tällä kaudella?

Kandji (Macoumba) ja Klauss ovat olleet todella hyviä.

Kumman ottaisit sinun joukkueeseesi?

– Molemmat. En tiedä olisiko se täydellinen kärkipari, mutta kyllä se pahaa jälkeä tekisi. Molemmat ovat isokokoisia, mutta samalla taitavia ja teknisiä pelaajia. Tykkään, kun hyökkääjä on vaarallinen. He molemmat ovat tällaisia, jotka aiheuttavat tuhoa puolustuksille maaleilla ja syötöillään, Hjelm kehuu.