Manchester Unitedin suurseuran asemalle melko synkkä syksy sai jatkoa tiistai-iltana, kun José Mourinhon Liigacup-otteluun marssittama, melko vahvakin joukkue hävisi Derbylle.

United meni cupin kolmannen kierroksen pelissä johtoon jo sen kolmannella minuutilla Juan Matan osuttua. Se vei ensimmäistä jaksoa tilastojen puolesta selkeästi, mutta toisella puolikkaalla punaisten taivas muuttui sävyltään.

Derbyn Pässit puskivat päälle melkoisella voimalla, ja isännät taipuivat monella tapaa.

21-vuotias Harry Wilson tasoitti pelin juuri ennen tunnin täyttymistä, ja Mourinho reagoi vaihdoilla. Vain paria minuuttia tasoituksen jälkeen kentällä Jesse Lingard vaihtui Frediin, Ander Herrera taas Marouane Fellainiin.

Kolmas vaihto ei varmasti ollut managerin suunnitelmissa tavalla, jolla se vain muutamaa minuuttia edellisistä tapahtui. Maalivahti Sergio Romero pelasi palloa boksin ulkopuolelle kädellä, seurauksena suora punainen kortti. Penkiltä reagoitiin ottamalla maalintekijä Mata ulos, jotta tolppien väliin saatiin Lee Grant.

Ottelun viime minuuteilla nähtiin vielä pelitilanneosumat, joten Liigacupin sääntöjen mukaan mentiin rangaistuspotkukilpailuun. Se näytti venyvän hyvin pitkäksi, kun jopa 15 pelaajaa peräkkäin upotti yrityksensä. Unitedin erittäin lyhyt kausi tässä kisassa päättyi, kun Derby-vahti Scott Carson nappasi Phil Jonesin heikon vedon alakulmasta.

[readmore from=manchester-united]

Carabao Cupin nimellä kulkevaa kilpailua voi vähätellä, mutta Mourinho ei otteluun lähtiessään sitä tehnyt. Avauskokoonpanossa nähtiin muiden muassa Romelu Lukaku, Ashley Young ja Jesse Lingard. Pienimuotoisesta kierrätyksestä huolimatta liikkeellä oltiin kovalla ryhmällä, jossa ei kesähankinta Diogo Dalot’n lisäksi ollut mukana esimerkiksi juniori-ikäisiä pelaajia. Jopa penkkimiehitys oli kokeneista nimistä koottu.

Kaksi perättäistä vierasvoittoa Valioliigassa, niiden päälle täysi potti Mestarien liiga -avauksesta Young Boysilta. Viime viikonlopun tasapeli kotona Wolvesia vastaan hieman himmensi valoja, mutta Unitedin suunta vaikutti silti taas olevan nousuun päin. Jälkikäteen tätä ottelua voidaan vähätellä ja selitellä miten tahansa, mutta kunnossa asiat eivät ole.