Paris Saint-Germainin päävalmentaja Thomas Tuchel paljasti, että seuran oma kasvatti Alphonse Areola on piikkipaikalla taistelussa ykköstorjujan paikasta.

Areolan, 25, kanssa paikasta taistelee legendamaalivahti Gianluigi Buffon, joka siirtyi Pariisiin jätettyään Juventuksen viime kauden jälkeen. Buffon, 40, oli PSG:n avauksessa kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa, mutta sittemmin häntä ei ole tolppien välissä nähty.

Tuchel antoi torjuntavastuun Areolalle, mutta sanoi, että tilanne voi vielä muuttua.

– Kyllä, tein valintani. Se ei ole lopullinen, mutta kerroin Areolalle, että hän on mielestäni piikkipaikalla, sanoi Tuchel RMC Sportsille.

– Hän tulee seuran akatemiasta. PSG on hänelle kaikki kaikessa, ja hän haluaa ehdottomasti todistaa osaamisensa PSG:ssä. Tällaista tilannetta pitää arvostaa ja hyödyntää. Meidän on oltava ylpeitä tällaisista pelaajista. Me tarvitsemme tällaisia pelaajia, joilla on PSG:n sielu. He ovat seuran ruumiillistuma.

Tuchel kehui myös Buffonin panosta ja sanoi, että italialaistorjuja ei ole vain hiljainen hahmo vaihtopenkin uumenissa.

– Meillä on erilainen tilanne Gianluigi Buffonin kanssa. Hän on legenda ja Alphonsen idoli, joka on hänen rinnallaan. Molemmilla pelaajilla on erittäin vahva luonne. Meidän on hienosäädettävä asioita. Gigi ja Alphonse tietävät sen. Jos pääsemme tilanteeseen, jossa olemme fiksuja ja anteliaita molempien kanssa, olen varma, että meidät palkitään.

– Gigi ei ole vain pelaaja penkillä. Hän on päivittäin pelaaja, jolla on iso vaikutus joukkueeseen. Hän pelasi esimerkiksi loistavasti Guingampia vastaan ja pelasti meidät toisella jaksolla. Hän on penkillä, koska Alphonse tarvitsee minuutteja.

– Gigillä olisi täysi oikeus vain riistiä kätensä puuskaan penkillä ja katsoa peliä, mutta hän ei tue sellaista! Hän suhtautuu peliin kiihkeästi! Hän on läsnä, kommunikoi pelaajien kanssa ja yrittää auttaa minua. Sitä ymmärtää, miksi hän on huipulla ja miksi hänellä on ollut tuollainen ura.