Uusi Mestarien liiga -kausi pyörähtää käyntiin tiistai-iltana klo 19.55. Otsikot tulevat luultavasti tänä vuonnakin varastamaan ”Mr. Mestarien liiga” Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Mohamed Salah, Sergio Ramos, Neymar ja kumppanit. Tähtien lisäksi kilpailussa on kuitenkin myös valtavasti tulevia tähtiä, ja heihin tämä juttu keskittyy.

Tässä kymmenen ehdottomasti seuraamisen arvoista alle 25-vuotiasta pelaajaa kauden 2018-2019 Mestarien liigasta:

 

10) Lautaro Martínez (Internazionale)

Argentiinan A-maajoukkueessakin jo debytoinut hyökkääjä mätti viime kaudella seurajoukkueelleen Racingille Argentiinassa 18 maalia 27 ottelussa. Siirtyi täksi kaudeksi Milanoon, vaikka esisopimuksen Atlético Madridin kanssa uskottiin jo olleen valmis. Debytoi Serie A:ssa heti avauskierroksella.

Kuva: Getty Images

9) Justin Kluivert (AS Roma)

Legendaarisen kärkimiehen Patrick Kluivertin poika siirtyi täksi kaudeksi kasvattajaseurastaan Ajaxista viime kauden välieräjoukkue AS Romaan. 19-vuotias vasen laitahyökkääjä alusti voittomaalin heti Serie A-debyytissään. Viime kaudella Ajaxissa kymmenen liigamaalia.

8) Matthijs de Ligt (Ajax)

Toppari debytoi Ajaxin edustusjoukkueessa jo 17-vuotiaana, ja on seuran historian toiseksi nuorin maalintekijä Clarence Seedorfin jälkeen. Nyt, 19-vuotiaana De Ligt on Ajaxin kapteeni, ja vyöllä on jo yhdeksän A-maaottelua. 188-senttinen De Ligt tultaneen näkemään hyvin pian jo aivan Euroopan suurimmissa seuroissa.

Matthijs de Ligt on nähty myös Robin Lodin niskassa. Kuva: Getty Images

7) Piotr Zielinski (Napoli)

Napolin kohdalla puhutaan paljon Dries Mertensistä ja Marek Hamsikista, mutta miten olisi 24-vuotias puolalainen Piotr Zielinski? Keskikentän keskustan pelaaja on noussut Napolissa koko ajan suurempaan rooliin. Alkukauden aikana jo kaksi Serie A -maalia sekä Nations League -osuma Italian verkkoon.

6) Cristian Pulisic (Borussia Dortmund)

Tänään tiistaina 20 vuotta täyttävällä USA:n maajoukkuelaiturilla on esittää vakuuttavat tilastot Bundesliigasta. Nuoresta iästään huolimatta Pulisicilla pelattuna jo 99 pääsarjapeliä Dortmundissa, ja näissä on syntynyt 12 maalia ja 20 maalisyöttöä. Huonot eivät ole numerot Yhdysvaltain maajoukkueesta: 9 maalia 21 pelissä.

20-vuotias Christian Pulisic on Dortmundille todella tärkeä pelaaja. Kuva: Getty Images

5) Timothy Weah (PSG)

Legendaarisen George Weah’n – nykyisen Liberian presidentin – 18-vuotias poika on jo tekemässä tuloaan PSG:n raudanlujaan edustusmiehistöön. Hyökkääjä on jo tehnyt kaksi maalia kolmessa ottelussa PSG:lle. Weah edustaa maajoukkuetasolla USA:ta, ja plakkarissa on jo viisi A-maaottelua. Läpimurtoa Mestarien liigassa voi tosin hidastaa se, että kilpailutilanne PSG:n hyökkäyksessä on äärettömän kova.

4) Moussa Dembélé (Lyon)

22-vuotias ranskalainen mätti parin kauden ajan läjäpäin maaleja Celticissä, ja sai lukuisat suurseurat kiinnostumaan. Valitsi lopulta uudeksi seurakseen Lyonin, jossa vastuuta tulee varmasti. Ranskan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa 10 maalia 16 pelissä.

3) Thomas Lemar (Atlético Madrid)

22-vuotias maailmanmestari siirtyi huimalla 80 miljoonan euron siirtosummalla Atléticoon. Monacossa 17 maalia ja 28 syöttöä 115 liigaottelussa, ja kaikki merkit viittavat siihen, että vasen laituri tulee loistamaan myös Atléticossa.

Thomas Lemar, iso kaappaus Atléticolta. Kuva: Getty Images

2) Aleksandr Golovin (Monaco)

22-vuotias Golovin on Venäjän jalkapallon suurimpia lupauksia. MM-kisoissakin säväyttänyttä Golovinia tavoittelivat monet suurseurat, mutta mies päätyi lopulta useita tähtiään myyneeseen Monacoon. Ei ole vielä debytoinut uudessa joukkueessaan kesällä tulleen loukkaantumisen takia.

1) Hirving Lozano (PSV Eindhoven)

23-vuotias Meksikon futiksen suurlupaus on jo osoittanut olevansa liian hyvä Eredivisieen. Viime kaudella PSV:ssä 17 liigamaalia, ja uusi kausi on alkanut vieläkin tehokkaammin: viidessä pelissä ”Chucky” on tehnyt neljä maalia ja syöttänyt yhden. Laituri on yhdistetty huhuissa muun muassa Barcelonaan.