Maanantain täysi Veikkausliigan kierros on täynnä herkkupaloja. Yksi näistä otteluista on IFK Mariehamnin ja SJK:n välinen ottelu. Peräkkäisillä sijoilla olevat joukkueet yrittävät päästä karkuun karsintaviivaa, jonka alapuolella on tällä hetkellä TPS.

SJK on neljä pistettä edellä IFK:ta ja TPS:aa puolestaan viisi. Komean Veikkausliiga-uransa viime kauteen päättänyt Ilari Äijälä ei usko SJK:n pääsevän vielä kuiville, vaikka voittasi tänään.

– En ihan vielä julistaisi sitä. Toki se auttaisi paljon.

– Maarianhamina ei ole koskaan helppo paikka. Jotenkin näen, että tässä sarjassa voi tulla vielä yllätyksiä suuntaan tai toiseen. SJK:lla on vaihdellut pelisuoritukset. Uskon, että sitten kun Alexei Eremenkon tyyli ja valmennusmetodit iskostuvat, niin heidän pelinsä muuttuu tasaisemmaksi.

– Tällä hetkellä SJK:n ympäristö on ollut haasteellinen pelaajille. Siellä kaivataan normaalia arkea, jotta peli voisi kehittyä, Äijälä pohtii SuomiFutis-sivustolle.

Ottelussa ei ole selvää ennakkosuosikkia.

– Aika tasainen peli on luvassa mun silmissä.

”IFK ei ole niin hyvä joukkue”

Moni Veikkausliigaa tällä kaudella seurannut on ihmetellyt Maarianhaminan sijoitusta läpi sesongin. Äijälän näkemyksen mukaan joukkuetta on kuitenkin hieman yliarvioitu.

– Väittäisin, että Maarianhamina ei ole niin hyvä joukkue, mitä monet ovat sanoneet. Ryhmään tuli paljon muutoksia ja myös Jani Lyyskin lähtö näkyy. Hän oli niin johtava pelaaja siellä.

– Heidän kautensa riippuu myös paljon siitä, miten heidän ulkomaalaiset pelaajat sopeutuvat. Pidin heitä ennen kautta mahdollisena mustana hevosena, mutta ei tämä nykyinen sijoituskaan niin suuri yllätys ole.

Heikon menestyksen myötä yksilötkään eivät ole loistaneet.

– Vaikea sanoa, ketä heillä olisi pelannut oikeasti tosi hyvin. Kangaskolkka (Aleksei) on tehnyt jonkin verran maaleja ja Kojola (Kristian) hoitaa puolustuksessa aina oman tonttinsa. Silverholt (Simon) on ollut hyvä vahvistus. Petrovicin (Gabriel) pitkä poissaolo näkyi alkukaudella, joukkue olisi tarvinnut häntä.

– Tuntuu, että IFK on raapinut pisteitä sieltä täältä. Hyvä alku olisi voinut auttaa heitä, Äijälä spekuloi.