Onko Jose Riveiro oikea mies FC Interin päävalmentajaksi? – ”Hän on erittäin mielenkiintoinen nimi ja hyvä haku”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter vankisti keskiviikkona asemiaan Veikkausliigassa sarjataulukon kahdeksannella sijalla, kun se kaatoi kotinurmellaan FC Lahden lukemin 2-0. Joukkue teki seitsemän pisteen kaulan takanaan väijyvään SJK:hon, kun sarjaa on neljä kierrosta jäljellä.

Päivää myöhemmin Inter tiedotti, että se on palkannut uudeksi päävalmentajakseen Jose Riveiron, joka on työskennellyt menneen kauden HJK:ssa Mika Lehkosuon kakkosvalmentajana.

Espanjalainen aloittaa Interin peräsimessä marraskuussa, kun nykyinen kausi on saatu kunnialla päätökseen. Riveiron sopimus on turkulaisten kanssa kahden vuoden mittainen.

Moni Inter-fani on ottanut uutisen vastaan hymyissä suin. Interin seuralegenda Severi Paajanen kertoi myös oman mielipiteensä nimityksestä.

Severi Paajanen, mitä mieltä olet Riveiron palkkaamisesta?

– En osaa sanoa hänestä ihan hirveästi, mutta ilmeisesti hän on menestynyt rooleissaan ihan hyvin. Hongassa ja PK-35:ssä hän ilmeisesti johti sitä pelillistä puolta.

– Mielestäni hän on erittäin mielenkiintoinen nimi ja hyvä haku. Interin tarvitsee saada nyt se uusi alku (jälleen kerran), joten olisiko tämä nyt se. Seuran ei pidä tavoitella kuuta taivaalta, vaan työn pitää olla pitkäjänteistä. Ei pidä mennä SJK:n jalanjäljissä, Paajanen toteaa.

– Siitä pidin, että Riveiron mainittiin olevan modernin jalkapallon ystävä. Se on myös positiivinen juttu, että hän on ollut jo vuosia Suomessa, jonka vuoksi hän tuntee pelaajia. Hänen ei tarvitse työskennellä ihan tuntemattomassa ympäristössä. Nyt Interin pitäisi löytää oma peli-indentiteetti ja palata tunnistettavaksi seuraksi.

Miten summaisit Interin kauden 2018?

– Tähänkin kauteen lähdettiin kovin odotuksin. Piti olla kova nippu ja uusi tuleminen, mutta ei tullut. Cupin voitto oli se iso positiivinen asia, joka tuo kauden plussan puolelle. Pelillinen kuva oli kuitenkin iso pettymys ja aika vähän nousi nuoria pelaajia esiin. Olisin toivonut, että muutama pelaaja nousee esiin, mutta niin ei käynyt. Maalissa Jere Koponen otti roolia ja pelasi vahvasti, mutta hänkään ei ole enää kovin nuori.

Peluutettiinko Interissä nuoria pelaajia kentällä vain heidän nuoren ikänsä vuoksi, eikä pelillisten näyttöjen?

– Se kysymys on hyvä esittää. Osa pelasi yksittäisiä pelejä hyvin, mutta se tasaisuus on puuttunut. Loppukaudesta voi pohtia sitä, vaikuttaako Riveiron tulo jo joihinkin pelaajavalintoihin. Onko siellä taustalla sovittu, että hän haluaa nähdä näiltä ja näiltä pelaajilta näyttöjä kauden lopuissa peleissä.

Oletko samaa mieltä, että Interin pelaaminen on näyttänyt enemmän selviytymiseltä kuin suoriutumiselta?

– Nautinnollisuus siitä puuttuu. Sen on huomannut, että pelaajat eivät ole niin nauttineet. He sopivat Fabricio Piccaretan viimeisinä aikona uudesta yhteisestä pelisuunnitelmasta, jota alettiin toteuttamaan. Kollektiivinen hyökkäyspeli puuttui siitä kuitenkin täysin.

Joukkue kohtaa jo lauantaina IFK Mariehamnin, joka taistelee verisesti sarjapaikastaan. Mitä tästä pelistä voidaan odottaa?

– Viime pelissä saatettiin säästää äijiä Maarianhamina-peliin. Voi olla, että se koettiin etukäteen sellaiseksi vedenjakajaksi, jota ei saa hävitä. Nyt viime pelin voiton myötä homma kuitenkin käytännössä jo ratkesi ja Inter voi pelata hyvinkin vapautuneesti.

– Jos he saavat taas voiton, siitä voi tulla hyvä itseluottamus loppukauden peleihin. Inter voi olla vielä iso piikki toisten lihassa.
Mitä veikkaat tulokseksi?

– Mä sanon 3-1 Interille. John (Allen) uskaltaa nyt lähteä hyökkäämään, kun hänellä ei ole enää sitä painetta työpaikan suhteen, Paajanen ennakoi.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!