Palloliitto sai viime perjantaina Suomen urheilun eettisen keskuksen selvityksen 2.syyskuuta pelatun Veikkausliigan ottelun HJK-FC Inter tapahtumista ja vie selvitykseen tutustuttuaan asian edelleen poliisin tutkittavaksi.

SUEKin selvityksessä on tutkittu myös vedonlyöntikäyttäytymistä Veikkausliigan otteluissa VPS-TPS (4.7.) ja IFK Mariehamn-FC Inter (2.6.).

SUEK suosittelee selvityksessään tutkinnan jatkamista, koska siviilitoimijoiden valtuuksilla tutkinnassa ei ole mahdollista edetä pidemmälle.

Palloliitto on käynyt selvityksen läpi ja tekee tutkintapyynnön poliisille SUEK:n ohjeistuksen mukaisesti, jotta kaikki tutkinnassa esiin tulleet tapahtumat saadaan selvitettyä mahdollisimman seikkaperäisesti ja asiaan liittyvien henkilöiden oikeusturva taattua mahdollisimman hyvin.

HJK-FC Inter -ottelussa epäilyksiä herätti Interin pelaajan Abdoulie Mansallyn erikoinen pelaaminen ottelun loppuhetkillä.

Asiaa ei viedä Palloliiton kurinpitoon sinä aikana, kun se on poliisin käsittelyssä.