Pikkuhuuhkajien toppari Leo Väisänen suuntasi elokuun lopussa Rovaniemen Palloseurasta Hollannin toisella sarjatasolla pelaavaan Den Boschiin.

Väisänen, 21, ehti edustaa RoPS:aa vajaat kaksi kautta ja nousi tuona aikana Veikkausliigan nuorten pelaajien eliittiin.

RoPS on näillä näkymin matkalla Veikkausliigan mitalisijoille ja ensi kauden europeleihin, mutta Väisäselle päätös siirtyä ulkomaille oli helppo tehdä.

– Siirtoikkunan viime hetkillä tuli viestiä agentilta, että Hollannin ykkösdivarin jengi Den Bosch ois kiinnostunut. En sitten hirveen kauan miettinyt. Kun tollanen tilaisuus tulee, niin totta kai haluaa lähteä uusia haasteita kohti, kertoo Väisänen Huu-tv:lle.

Topparilupaus kyseli hollantilaisesta jalkapallosta maajoukkuekaveriltaan Richard Jenseniltä, joka on pelannut Alankomaissa jo kuusi vuotta. Jensen, 22, pelasi ensin Twenten organisaatiossa ja debytoi tammikuussa seuran edustusjoukkueessa maan pääsarjassa, josta joukkue tippui. Kesällä hänkin siirtyi maan toiselle sarjatasolle, mutta uudeksi osoitteeksi tuli Roda JC, joka tippui niinikään Eredivisiestä.

– Se (Leo) lähetti mulle tekstiviestiä jokunen viikko sitten ja kyseli vähän joukkueista. Siinä lopussa vaan sanoin, että jos tällainen tilaisuus tulee, niin ehdottomasti pitäis ottaa.

Jensenin oma maisemanvaihdos tuli hänelle pienenä yllätyksenä.

– Tuli vähän puskista. Itse luulin, että Twentessä ois tullu tällä kaudella paljon peliaikaa, mutta se ei näköjään ollut ihan niin. Sitten kun tää vaihtoehto (Roda) tuli, niin se oli otettava vaan.

Väisänen ja Jensen ovat mukana Suomen U21-maajoukkueessa, joka kohtaa perjantaina EM-karsinnassa Tanskan Aalborgissa ja ensi viikon tiistaina Puolan Helsingissä.

Suomi lähtee otteluihin karsintalohkon kolmannelta sijalta. Samassa lohkossa pelaavat Tanskan (2.) ja Puolan (1.) lisäksi myös Georgia (4.), Färsaaret (5.) ja Liettua (6.)