Pystyisitkö samaan? Futisfani katsoi yhden pelin joka päivä vuoden ajan – seuraavaksi vuorossa Suomen ottelu!

Tomasz Mortimer ei ollut täysin varma, mihin oli ryhtymässä, kun hän kirjoitti vuosi sitten sosiaaliseen mediaan, että aikoo katsoa vähintään yhden puoliajan verran jalkapalloa joka päivä vuoden ajan.

Perinteisten suursarjojen lisäksi Mortimerille tulivat tutuksi muun muassa Argentiinan toinen sarjataso, Chilen cup ja Perun pääsarja.

Mortimer seurasi otteluita pääasiassa kotonaan, mutta jalkapalloa tuli seurattua myös kaupan parkkipaikalla, huoltoasemalla ja junassa.

Vuoden urakan viimeiseksi otteluksi jäi Slovakian ja Tanskan välinen harjoitusottelu. Mortimer kertoi ESPN:lle nähneensä rutkasti maaleja, tarkalleen ottaen 1 051 kappaletta, mutta myös 23 maalittomaan tasapeliin päättynyttä ottelua.

Mistä idea lähti liikkeelle?

– Se oli sellainen päähänpisto. Kaverini pohti, voisiko se olla mahdollista ja minä ajattelin, että ”taidan ottaa siitä selvää”. En varsinaisesti ajatellut sitä täysin loppuun, mutta kun kirjoitin siitä nettiin, niin sen jälkeen olisi ollut liian noloa lopettaa kesken. Eli kaiketi tein sen välttyäkseni nöyryytykseltä. Ei kovin hyvä syy.

Vaikka osalle ihmisistä elämä on osa jalkapalloa, oli Mortimerilla ajoittain vaikeuksia sovittaa arki ja rakkaan lajin seuraaminen yhteen.

– Olen töissä yhdeksästä viiteen ja pelaan jalkapalloa 2-3 kertaa viikossa, joten oli monia päiviä, jolloin olin kotona vasta iltakymmenen jälkeen. Sen seurauksena minun oli katsottava satunnaisia pelejä Etelä-Amerikasta kahden aikaan yöllä, vaikka työt odottivat jälleen seuraavana aamuna.

– Myös sosiaalisiin tapahtumiin oli vaikea osallistua, koska minun oli katsottava joku peli. Minun oli mentävä kaksille festareille selvinpäin, jotta minulta ei jäisi ottelu välistä.

Uusiin liigoihin ja joukkueisiin tutustumisessa oppi ja näki paljon uutta. Mortimer kertoi vuoden parhaan pelin olleen Emiraateissa pelaavan Al Ainin 6-2-voitto Al Wahdaa vastaan.

– Molemmat joukkueet taistelivat liigan voitosta pelissä, jota kuvailtiin ”Emiraattien Clasicoksi”. Al Ain pelasi yhden ylivoimalla ja johti 2-0, kun 20 minuuttia oli jäljellä. Kahden minuutin päästä peli oli tasan ja viisi minuuttia myöhemmin Al Ain johti taas kahdella maalilla. Se oli uskomaton ottelu, josta ei draamaa puuttunut, ja Al Ain voitti käytännössä sen ansiosta mestaruuden.

Huonoin ottelu oli Royal Antwerpin ja Standard Liègen 0-0-tasapeli Belgian pääsarjassa.

– Se peli oli täyttä roskaa, ja sen lisäksi se päätti 51 päivän putkeni, jonka aikana en nähnyt yhtään 0-0-tasapeliä. Olin raivoissani ottelun jälkeen ja vannoin, etten enää ikinä katso Belgian liigaa.

Mortimerin mukaan hän voisi toistaa temppunsa, jos hänellä olisi mahdollisuus katsoa enemmän pelejä myös paikan päällä.

– Jos voittaisin lotossa, voisin yrittää sitä uudelleen, mutta menisin oikeasti otteluihin ja seuraisin niitä stadionilla. Se olisi todella siistiä. Mutta tekisinkö sen uudestaan tällä tavalla? En missään nimessä.

Lauantaina Mortimer suuntaa kuitenkin stadionin lehtereille seuraamaan Uefan Nations Leaguea. Otteluna toimii luonnollisesti Suomen ja hänen kotimaansa Unkarin välinen kohtaaminen Tampereella.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.