Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) on saanut valmiiksi raporttinsa Helsingin Jalkapalloklubin ja FC Interin sarjaotteluun kohdistuvasta manipulaatioepäilystä, kertoo Seura. SUEK on toimittanut raporttinsa Palloliitolle, joka tekee omat ratkaisunsa SUEK:n raportin perusteella.

HJK voitti Interin Veikkausliigassa 2. syyskuuta 3-0. Ottelussa epäilyksiä herättivät Interin laitapelaajan Abdoulie Mansallyn useat erikoiset syötöt, joista yksi johti suoraan siihen, että HJK teki maalin.

Palloliitto pyysi SUEK:ia tutkimaan tulosmanipuloinnin mahdollisuutta.

– Hankala tapaus. Ei voi sanoa 100-prosentin varmuudella manipuloiduksi otteluksi, mutta manipulaation mahdollisuutta ei myöskään voi sulkea kokonaan pois. Riippuu nyt siitä, miten tulkitaan. Yleisesti ottaen 50–50-tilanteessa tuomio menee yleensä epäillyn hyväksi, eli tuomiota ei tule, kommentoi SUEK:n tutkintapäällikkö Jouko Ikonen Seuralle.

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoi Seuralle, että Palloliitto ei kommentoi tapausta vielä mitenkään, mutta tekee oman arvionsa mahdollisimman pian.