Entinen Arsenal-kapteeni, nykyisin seuran akatemian johdossa toimiva Per Mertesacker on käynnistänyt merkittävän uuden aluevaltauksen, yhdessä Gunnersin ja Save The Children -järjestön kanssa.

Arsenal Foundationin rahoittaman Coaching For Life -projektin pilottivaihe on käynnistynyt Jordaniassa ja Indonesiassa. Miljoonat Syyrian sotaa paenneet lapset ovat ensi vaiheen kohteena. Za’atarin pakolaisleirille on rakennettu viisi jalkapallokenttää, Indonesian Jakartaan seitsemän.

Za’atarin leirillä puhunut ex-toppari kertoi tilanteista, joihin projektilla toivotaan voitavan tuoda apua.

– Kun lapset kärsivät, me kaikki häviämme. Ihmiset täällä ovat paenneet kotimaastaan, eikä minulla itselläni ole sellaisesta tilanteesta minkäänlaista kokemusta. Siksi olen puhunut heidän kanssaan paljon, ja oppinut valtavasti.

Kun menneisyys on raaka, eikä tulevaisuudesta ole tietoa, on keskityttävä tiukasti käsillä olevaan.

– Näiden nuorten ihmisten fokus on siinä, mitä juuri nyt tapahtuu. Tämä projekti tarjoaa apua päivittäisten vastoinkäymisten kohtaamiseen, ja antaa valmiuksia paremman tulevaisuuden rakentamiseen.

Projektin on tarkoitus tavoittaa 4500 tyttöä ja poikaa kolmen vuoden aikana.

– Arsenal ja Save The Children ymmärtävät sekä lasten että jalkapallon voiman. Lapsissa on tulevaisuus, ja meidän on seistävä heidän kanssaan rinta rinnan.

Lähde: Arsenal