Toppari Jaakko Nyberg pelasi urallaan Veikkausliigassa yhteensä 173 ottelua Vaasan ja Turun Palloseurojen paidassa.

Vaasassa hän aloitti Veikkausliiga-taipaleensa 2000-luvun alussa, minkä jälkeen hän siirtyi peräti seitsemäksi vuodeksi Norjan pelikentille. Hän palasi Suomeen vuonna 2009 ja pelasi tämän jälkeen viisi kautta TPS:n riveissä.

Ura loppui vuonna 2014 tammikuussa. Nyberg muutti tuota ennen Seinäjoelle. Nykyisin 37-vuotias ex-puolustaja kertoo käyvänsä aktiivisesti SJK:n peleissä.

– Syksyn pelit ovat aina mielenkiintoisimpia, kun jotkut taistelevat sarjapaikastaan ja toiset mitaleista, kertoo Nyberg SuomiFutis-sivustolle.

– Toivon, että TPS ja SJK säilyttävät sarjapaikkansa, Nyberg kommentoi sarjataulukon häntäpään taistelua.

Neljänneksi viimeisellä sijalla oleva SJK ei ole Nybergin mukaan vielä kuivilla, vaan taistelee vielä tosissaan sarjapaikastaan.

– Kyllä se sitä tekee. Pelejä on sen verran vähän enää jäljellä. Joukkue kaipaa pisteitä. Jokainen piste on tällä hetkellä tärkeä.

Nybergin ura meinasi jatkua vuonna 2014 SJK:n paidassa.

– Pohdin pelaamista, kun Simo Valakari ja Chris Cleaver olivat täällä silloin koutseina. Se oli tosi lähellä, että olisin pelannut. SJK oli juuri noussut liigaan ja minä harjoittelin heidän kanssaan joulu- ja tammikuun.

– Siinä sitten hierottiin jo sopimusta, josta minä kohteliaasti kieltäydyin. Iäkkäänä pelaajana se olisi ollut paljon muutakin kuin pelaamista. Ajattelin, että parempi alkaa tekemään jotain muuta ja mennä myös vähän perheen ehdoilla, Nyberg kertaa.

Hän kertoo päässeensä uransa jälkeen hyvin työelämään kiinni.

– Ensiksi olin urani jälkeen puoli vuotta Atrian tehtaalla töissä ISS:n palveluksessa. Aloin miettimään, että olisiko minun aika siirtyä koulunpenkille. Sitten pääsin kuitenkin VV-Kuivaukselle töihin, jossa olen nyt. Saneeraamme vesivahinkoja, eli kuivaamme, puramme ja jälleenrakennamme.

– Tämä on tekevää hommaa ja päivätyö, josta tykkään tosi paljon.

TPS:ssa kulttiasemaan noussut ex-toppari on jäänyt ikävöimään jalkapallosta lähinnä pukukoppielämää.

– Siirtymä futismaailmasta normaaliin elämään on aika iso, kun on pelannut pitkään. Minulla jäi kaipuu joukkuekavereihin. Oli aina se oma yhteisö, jonka kanssa treenattiin, syötiin ja sitten taas treenattiin. Sitä olen jäänyt ikävöimään.

Lauantaina SJK saa vieraita Kuopiosta, kun pronssisijasta hanakasti taisteleva KuPS saapuu kylään. Nyberg aikoo mennä katsomaan ottelun.

– Haluisin nähdä kunnon SJK-ilmeen, että he pelaisivat oikeasti hampaat irvessä ja taistelisivat pisteistä. KuPS:lta haluan puolestaan nähdä heidän nuorien kyvykkäiden pelaajien pelaamista, jotka ovat lyöneet läpi ja kolkuttelevat jo maajoukkueen portteja.

– KuPS pelaa hyvää futista, mutta ennen kaikkea haluan nähdä SJK:n taklaavan, juoksevan ja raivoavan.

Alkujaan Kemistä kotoisin oleva Nyberg ei pysty nostamaan seinäjokisten riveistä yhtäkään yksilöä ylitse muiden.

– SJK:ssa ei ole oikein kukaan pystynyt vakuuttamaan. Pelit ei ole mennyt niin kuin on odotettu. Pelaajat vaihtuu, valmentajat vaihtuu, peli ei löydy. Pelaajiin vaikuttaa se, että työskentely ei ole pitkäjänteistä. Hyvätkin pelaajat tarvitsevat sen itseluottamuksen.

KuPS lähtee otteluun ennakkosuosikkina, vaikka on vierasjoukkue.

– Sanoisin, että 60-40. KuPS taistelee mitaleista, mikä painaa vaakakupissa. Toivon kuitenkin SJK:n voittoa, Nyberg päättää.