Rovaniemen Palloseuran kapteeni Antti Okkonen ilmoitti kesäkuussa, että kuluva kausi on hänen pelaajauransa viimeinen.

Okkonen, 36, on voittanut Suomessa kertaalleen Veikkausliigan ja Suomen Cupin mestaruuden sekä saavuttanut kahdesti hopeaa ja pronssia pääsarjassa. Ulkomailla hän on kiertänyt Ruotsissa, Tanskassa ja Belgiassa. Käynnissä oleva kausi on Okkoselle kuudes Rovaniemellä.

– Olen tietysti jo alkanut miettiä, että mitä tässä on vielä jäljellä. Vähiin käy aika. Olen käynyt läpi urani vaiheita ja mitä kaikkea on tapahtunut. Olen kuitenkin myös pystynyt hyvin keskittymään tähän päivään ja oleelliseen. Urani on ollut pitkä ja sille meidän pojat naureskeleekin. ”Maailmansodan aikoihinko sinä olet aloitellut?” Okkonen kertoo Veikkausliigan sivuilla.

– Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja nyt se on minulla käsillä. Fiilikseni ovat hyvät, olen antanut kaikkeni. En tule jäämään tyhjän päälle, siitä pitävät huolen opiskelut ja oman pojan joukkueen valmentaminen. Tekemistä tulee löytymään. On mukavaa, että saan valmentaa, niin pysyn lajin parissa.

Okkonen viimeistelee parhaillaan Lapin yliopistossa yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkintoa pääaineenaan johtaminen. Seuraava etappi on jatkaa urakkaa maisteriksi. Valmentajana hän toimii RoPS:n vuonna 2011 syntyneissä pojissa.

– Haluan jossain vaiheessa yhdistää opinnot ja jalkapallon, mutta katsotaan miten polkuni etenee. Se on ehkä pidempi päämäärä, eli ensin on hyvä nähdä niin sanottua normaalia liike-elämää.

Okkosella on loistava mahdollisuus päättää viimeinen kautensa mitaliin. RoPS on Veikkausliigassa toisena, kun sillä on kuusi ottelua pelaamatta. Ottelun vähemmän pelannut sarjakärki Helsingin Jalkapalloklubi on napapiiriläisiä seitsemän pistettä edellä. Kuopion Palloseura ja FC Honka taas ovat RoPS:n takana kahdeksan pisteen päässä.

– Kausi on ollut meiltä todella tasainen. Monesti tuntuu, että vaikka pelaat hyvin, niin vuoteen mahtuu huonompia pätkiä. Tänä vuonna meille ei ole käynyt niin. Vaikka joukkueessamme on ollut vaihdoksia, niin uudet pelaajat ovat pystyneet pelaamaan niin kuin valmennus haluaa.

– Saimme juuri ennen kuin liigakausi alkoi päälle hyvän jutun ja se on kestänyt. Pelimme on kehittynyt ja mennyt eteenpäin. Kausi on ollut aivan huikea. Mitään salaisuutta siinä ei ole, joukkue on vain hyvin sitoutunut valmennuksen pelitapaan.