Joona Toivio kuului Huuhkajien lauantaisessa Unkari-voitossa Suomen näkyvimpiin pelaajiin. Toppari jätti unkarilaishyökkääjät tyystin varjoonsa. Esimerkiksi Saksan Bundesliigan Hoffenheimissa pelaava Ádám Szalai pysyi poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

– Joka tilanteeseen mihin hän meni, hän sai jaloilleen. Häntä otettiin aika hyvin kyllä joka tilanteessa. Hän on vaikea pelaaja, koska hän on niin iso ja vahva. Hän lukee tosi hyvin korkeat pallot, mutta ihan hyvin se meni häntä vastaan, Toivio toteaa tyytyväisenä SuomiFutis-sivustolle.

Toivio oli lähellä tehdä ottelussa maalin vapaapotkusta toisella puoliajalla. Miehen tulisen kudin pysäytti kuitenkin ylärima. Suomi sai vain muutama minuutti tämän jälkeen uuden vapaapotkun. Pallon taakse asettui tällä kertaa Robin Lod, mutta keskikenttäpelaajan veto meni melko heppoisena Unkarin maalivahti Péter Gulácsin hyppysiin.

30-vuotias toppari perustelee, miksi hän ei asettunut pallon taakse uudelleen, vaikka jalka oli kuumana.

– Siinä oli pari juttua. Szalai oli muurissa suoraan minun linjallani. Hän on tosi iso. Olisi ollut vaikea saada hänen yli, kun he hyppäävät. Sitten se oli myös vaikeammalta puolelta oikeajalkaiselle. Jälkikäteen on helppo sanoa, että minun olisi pitänyt vetää, Toivio naurahtaa.

Toivio siirtyi elokuussa ruotsalaisen BK Häckenin riveihin. Siellä hän ei ole vielä saanut
erikoistilannevastuuta.

– Meillä on yksi brassi, joka teki heti minun ensimmäisessä pelissäni ihan älyttömän vaparimaalin. Jos hänet otetaan vaihtoon niin sitten minä vedän.

Nations League jatkuu Suomen osalta tiistaina Turussa, kun Viro saapuu vierailulle. Maat ovat kohdanneet viimeisen neljän vuoden aikana kolmesti harjoitusotteluiden merkeissä. Viime marraskuussa Suomi voitti Viron 3-0.

– Treenipelit ovat aina ihan eri asia. Luultavasti he pelaavat jälleen viiden linjalla. Pari vuotta sitten meillä oli aika vaikea peli heidän kanssaan. Meidän pitää pelata rohkeasti ja rauhallisesti pallon kanssa eteenpäin. Muuten tulee vaikea peli.

– Meidän pitää parantaa pallollista pelaamista Unkari-pelistä. Tuntuu, että kaikki maalipaikat tuli siinä pelissä vastahyökkäyksistä. Ne eivät tulleet pelinrakentelusta tai hyvästä avaamisesta, vaan voitimme palloja keskikentällä. Meidän pitää rytmittää paremmin peliä ja pitää palloa, kokenut puolustaja toteaa.

Nations Leaguen ottelu Suomi-Viro potkaistaan Veritaksella käyntiin kello 21.45. Viasat, Viaplay ja Viafree näyttävät ottelun suorana lähetyksenä. Ottelun studio-osuus alkaa klo 21.00.