Usain Boltin mahdollisesta ammattijalkapalloilijan urasta ollaan uutisoitu viime päivinä runsaalla kauhalla. Kaksi maalia australialaisseura Central Coast Marinersin harjoitusottelussa herätti maailman; onko pikajuoksijatähti todella räjäyttämässä pankin myös jalkapallon puolella?

Jamaikalaisen asioita Australiassa hoitava agentti laski julkisuuteen tietoja, joiden mukaan ”merkittävä, Mestarien liigaan tähtäävä eurooppalaisseura” olisi tehnyt Boltille tarjouksen. Vääriksi osoittautuneet huhut kertoivat kyseisen seuran olevan AC Milan, mutta se lopulta oli maltalainen Valletta FC.

– Tämän tarjouksen kanssa emme etene. Usainin pelaaminen herättää valtavasti huomiota, ja saamme vastaavia tarjouksia jatkuvasti, agentti Ricky Simms sanoi.

Australialaista Western Sydney Wanderers -joukkuetta tätä nykyä valmentava, muun muassa Bayern Münchenissa ja Liverpoolissa peliurallaan työskennellyt Markus Babbel kommentoi urheilijaa, jonka on nähnyt tositoimissa myös jalkapallokentällä.

– PR-temppuna tämä on loistava, A-liiga saa siitä valtavan määrän huomiota. Muuten en voi ottaa koko touhua lainkaan vakavasti, 46-vuotias kertoi sveitsiläismedialle.

Babbel sanoo mahdollisen ammattilaissopimuksen olevan lähestulkoon loukkaava muita pelaajia kohtaan.

– Olen nähnyt hänen pelaavan. Kaikella kunnioituksella, näkemäni ei riitä, ei ikinä. Pelaajana tuntisin itseni petetyksi (jos hän saisi sopimuksen).