Putoamispeikko oli jo erittäin lähellä tarttua Italiaa olkapäistä, mutta dramaattinen loppu toi Italialle kipeästi kaivatun 1-0 -voiton Puolasta Nations Leaguen A-divisioonan lohkossa 3. Lisäajalla syntynyt maali oli karvas pettymys kotiyleisölle, sillä Puolalle tappio merkitsi putoamista alemmalle sarjatasolle.

Lohkokärki Portugali on edelleen vahvasti kiinni paikassa Final Four -turnaukseen, mutta voitto piti ainakin Italian toiveet hengissä. Ja mikä tärkeintä, säästi sen varmuudella putoamiselta.

Italia oli ottelussa alusta lähtien niskan päällä, mutta maaliin asti Azzurri ei tahtonut palloa saada. Avausjaksolla sekä Jorginho että Lorenzo Insigne osuivat ylärimaan, ja kerran Jorginho pakotti laukauksellaan Wojciech Szcesznyn huipputorjuntaan. Myös Alessandro Florenzilla oli yksi huippupaikka.

Toisella puoliajalla Italian hyökkäykset osoittautuivat edelleen tehottomiksi, ja Puolakin alkoi luoda hyviä tekopaikkoja. Gianluigi Donnarumma pysäytti pariinkin otteeseen vaihdosta sisään tulleen Kamil Grosickin erinomaiset maalintekoyritykset.

Ilmassa oli vahvaa maalittoman tasapelin tuoksua, kunnes lisäajalla Puolan taivas synkkeni. Italia sai kulmapotkun, jota meni antamaan Insigne. Vaihdosta sisään tullut Kevin Lasagna jatkoi pallon takatolpalle, josta Cristiano Biraghi liukui sen maaliin. Osuma oli Biraghin maajoukkueuran ensimmäinen.

Ottelu oli Italialle vasta vuoden toinen. Edellisen ottelunsa se voitti toukokuussa, kun Saudi-Arabia kaatui harjoituspelissä maalein 2-1. Viimeaikaista vaisuutta kuvastaa hyvin se, että ennen sunnuntaita edellistä voittoa kilpailullisesssa ottelussa jostakusta arvokisojen vakiokävijästä saadaan hakea vuoden 2016 EM-kisoista saakka. Tuolloin Italia pudotti Espanjan pudotuspeleissä maalein 2-0.

Nations Leaguen A-divisioonan lohkossa 3 pelataan marraskuussa vielä kaksi ottelua: Italia-Portugali ja Portugali-Puola. Voittaakseen lohkon Italia tarvitsee apuja myös Puolalta.

Yhdessäkään Nations Leaguen 16 lohkosta voittaja ei ole vielä selvillä.

Nations League sunnuntaina:

A-liiga: Puola-Italia 0-1
B-liiga: Venäjä-Turkki 2-0
C-liiga: Romania-Serbia 0-0, Israel-Albania 2-0, Liettua-Montenegro 1-4
D-liiga: Azerbaidzhan-Malta 1-1, Färsaaret-Kosovo 1-1