Entinen RoPS-luotsi ylistää seuraikonin uraa: ”Pelannut ulkomailla ja maajoukkueessa, voittanut mestaruuksia ja mitaleja”

© Kuva: Juha Tamminen

Toni Koskela pystyi Rovaniemen Palloseuran peräsimessä tällä kaudella samaan temppuun kuin Juha Malinen vuonna 2015, kun seura ylsi Veikkausliigassa hopealle.

Lappilaisilla on edessään riehakkaat hopeajuhlat lauantaina Ilves-ottelun jälkeen. Tuloksellista panosta pelissä ei enää ole, kun molempien sijoitus on jo selvillä.

Juha Malinen, minkälaista ottelua odotat?

– RoPS:n peli pysyy muotissa. En usko, että se tulee muuttumaan tilanteesta huolimatta mitenkään. Ilves voi ajaa taas nuoria pelaajia sisään, jotka pistävät kaiken likoon. Kentällä voi olla tämän myötä erilaista tilaa hieman enemmän, mutta en usko mihinkään hurlumhej-jalkapalloon, nykyisin Pikkuhuuhkajia luotsaava Malinen ennakoi SuomiFutis.com-sivustolle.

RoPS on tiedottanut tällä viikolla kahdesta jatkosopimuksesta, kun Taye Taiwo ja Eetu Muinonen jatkavat seurassa myös ensi kaudella. Kuinka tärkeistä sopimuksista on kyse?

– RoPS:n kannalta nuo ovat hyviä uutisia. Taiwon merkitys joukkueelle on todella iso ja hänellä on kyky osoittaa sitä omaa kokemusta nuorille pelaajille.

– Muinonen on puolestaan sellainen doer, joka tekee, eikä selittele.

Yksi komea ura tulee lauantaina päätökseen, kun RoPS-kippari Antti Okkonen ripustaa nappikset naulaan.

Millainen pelaaja poistuu nyt liigaviheriöiltä?

– Hyvin kunnianhimoinen, tarkka ja tunnollinen. Hän lähti OLS:sta MyPa:n kautta maailmalle. Pieni poika Oulusta on saanut kaiken, mitä jalkapallolta voi toivoa. Hän on päässyt pelaamaan ulkomailla ja maajoukkueessa, voittanut mestaruuksia ja mitaleja. Uskon, että hän tulee menestymään elämässään myös seuraavat 35 vuotta.

Jesse Happonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.