Suomalaisen jalkapallon todellinen legenda Markus Heikkinen pelaa tänään lauantaina uransa viimeisen ottelun, kun hän kohtaa AC Oulun kanssa Ykkösen päätöskierroksella JJK:n kello 13.00 alkavassa ottelussa

Heikkinen, 40, on mittavalla urallaan pelannut Suomen kenttien lisäksi, Englannissa, Skotlannissa, Itävallassa ja Norjassa. Hän on kaksinkertainen Veikkausliigan ja Suomen Cupin mestari HJK-vuosilta. Taskusta löytyy myös Itävallan pääsarjan mestaruus Rapid Wienin riveissä kaudelta 2007-08.

Suomen A-maajoukkueessa Heikkinen pelasi 62 ottelua vuosina 2002-2011.

– Jollain tavalla se oli siintänyt jo jonkun aikaa mielessä, että ura tulee päättymään sitten Oulussa – pelaamalla. En ollut kyllä suunnitellut, että pelaisi kolmea kautta. Siinä vaiheessa, kun on 37-vuotias, niin ei siinä voi mennä kuin päivä kerrallaan ja hyvä, kun kausi kerrallaan jaksoi ajatella, kertoo Heikkinen ACOTV:n videolla.

– Niin siinä vain meni kolme kautta. Moni on ihmetellyt, että minkä ihmeen takia mä vielä pelaan ja jaksan jotain divaria hakata menemään, mutta ne ei varmaa ihan täysin ymmärrä jalkapallon hienoutta. ”Miksi se on niin hieno laji?”

– Joukkueen parissa ollaan joka päivä tekemisissä, ja arvoihin tulee mukaan semmonen yhteisön eteen pelaaminen, vaikka Oulu ei klassisessa mielessä ole mun kotikaupunki, mutta olen mä sen silleen ominut itselleni.

– On tuntunut hyvältä pelata Oulun värien puolesta. Eihän se ole aina helppoa ollut mennä bussilla ympäri Suomea ja varsinkaan tulla sieltä takaisin, jos on tappio niskassa, mutta… Vois sanoa näin, että ei kyllä hetkeäkään vaihtaisi pois.

Heikkisestä on aina puhuttu esimerkillisenä ammattilaisena. Väittämää tukee myös hänen entisen pelikaverin, HIFK:n Tuomas Mustosen, kertomus viime kaudelta.

Mustonen kertoo sosiaalisessa mediassa, miten Heikkinen ei luistanut ammattilaisen velvollisuuksista ja tottumuksista pätkääkään.

– Tapahtui viime syksynä pelireissulla, meillä ei ollut enää isoja panoksia. Tv:stä tuli jännä korismatsi Suomi-Ranska, joka venyi jatkoajalle. Muutama minuutti jäljellä, Suomi kiinni jymy-yllätyksessä, minuutti jäljellä. Samassa kello löi 23.00, huonetoverini sanoo mulle hyvää yötä.

– Kysyi aamulla multa, paljon peli päättyi. Silloin vastasin, että Suomi voitti klo 23.05 pelin. Sittemmin opin siitä reissusta todella paljon.

Tuomas Mustonen

@mude03
Tapahtui viime syksynä pelireissulla, meillä ei ollut enää isoja panoksia. Tv:stä tuli jännä korismatsi FIN-FRA joka venyi jatkoajalle. Muutama minuutti jäljellä, Suomi kiinni jymy-yllätyksessä, minuutti jäljellä. Samassa kello löi 23.00 huonetoverini sanoo mulle hyvää yötä.

Tuomas Mustonen

@mude03

Tuomas Mustonen

@mude03
Tapahtui viime syksynä pelireissulla, meillä ei ollut enää isoja panoksia. Tv:stä tuli jännä korismatsi FIN-FRA joka venyi jatkoajalle. Muutama minuutti jäljellä, Suomi kiinni jymy-yllätyksessä, minuutti jäljellä. Samassa kello löi 23.00 huonetoverini sanoo mulle hyvää yötä.
Kysyi aamulla multa paljon peli päättyi. Silloin vastasin että Suomi voitti klo 23.05 pelin. Sittemmin opin siitä reissusta todella paljon. @acoulu #kiitosmako #esimerkki #sitoutuneisuus

Jos haluaa kuulla enemmänkin tarinoita Heikkisen uralta, kannattaa vilkaista ACOTV:n video, jossa mies itse kertoo uransa eri vaiheista kattavasti.