FC Lahti vahvistui Schalken kasvatilla – kokemusta myös Bundesliigasta

© Kuva: Getty Images
Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

FC Lahti tiedottaa solmineensa 1+1 -vuotisen sopimuksen saksalaisen maalivahdin Patrick Rakovskyn kanssa. 25-vuotias Rakovsky siirtyy Veikkausliigaan belgialaisesta Liersestä.

Rakovsky pelasi juniorivuosinaan Schalkessa, Prahassa ja FC Schreibershofissa. Hänellä on pelikokemusta myös Bundesliigasta 1. FC Nürnbergistä. Kaikkiaan Rakovsky on pelannut Saksan kahdella ylimmällä sarjatasolla 39 ottelua viiden kauden aikana.

– Muutin pienenä Prahaan ja pelasin Spartassa. Menin vuodeksi Slaviaan, mutta seuralla oli ongelmia ja palasin takaisin Spartaan. Se oli myös lähempänä. 14-vuotiaana menin Schalken nuorisoakatemiaan. Voitimme muun muassa Saksan mestaruuden ja alle 17-vuotiaiden Cupin, Rakovsky kertaa uraansa FC Lahden uutisessa.

– Sain sopimuksen Nürnbergiin. Tein debyyttini Bundesliigassa vierasottelussa Dortmundia vastaan. Se oli hieno hetki Schalken miehelle, vaikka hävisimme 2-0. Olin historian nuorin Bundesliiga-maalivahti, Rakovsky jatkaa.

Liersessä pelit loppuivat seuran konkurssin takia, ja siksi Lahti näki tilaisuuden potentiaalisesti erittäin kovaan värväykseen.

– Rakovskysta huomaa, että hän on käynyt läpi saksalaisen maalivahtikoulun. Hänellä on vahvat perusteet, eikä häntä tarvitse erikseen opettaa, vaan pääsemme suoraan tekemään harjoitteita. Rakovsky on hyvä jalalla ja ohjaa peliä loistavasti, FC Lahden maalivahtivalmentaja Ari Korhonen kehuu.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!