Suomen mestaruuden jo hyvissä ajoin varmistanut HJK ei antanut minkäänlaista saumaa TPS:lle Turussa. Pisteet matkasivat Helsinkiin lukemin 4-0. TPS:lle jäi paljon huolenaiheita edessä häämöttäviin karsintoihin Ykkösen toiseksi sijoittunutta KPV:tä vastaan.

HJK otti pallonhallinnan heti ensimmäisestä minuutista alkaen. TPS herätteli runsaslukuisen yleisön (3025 katsojaa) toiveita ottelun alussa muutamalla vaarallisella vastahyökkäyksellä. Siihen sitten jäikin turkulaisten ilonaiheet lauantaina.

Klubi teki maaliin jo 15 minuutin kohdalla, kun Nikolai Alho ohjasi komealla takavasaralla pallon maaliin boksin sisällä, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Pitkään ei silti ensimmäistä maalia tarvinnut odottaa, kun 20. minuutilla Veikkausliigan tähdistökentälliseen valittu Sebastian Dahlström laukoi pallon TPS-puolustajan kautta maaliin.

Suorastaan huiman kauden pelannut brassihyökkääjä Klauss osoitti puolen tunnin kohdalla, miksi hänet valittiin liigan parhaaksi hyökkääjäksi tällä kaudella. Klauss viimeisteli varmasti pallon maaliin boksin sisällä, kuten niin monta kertaa aikaisemminkin kauden aikana. Maali oli Klaussille jo 21. HJK yrittää tiettävästi pitää kiinni Klaussista, joka on pelannut HJK:ssa lainalla Hoffenheimista. Ottajia luultavasti riittää myös kovemmissa sarjoissa.

Hengetön TPS

TPS oli varsin hengetön ryhmä kauden tärkeimmällä hetkellä. TPS:llä oli saumat ennen päätöskierrosta hinata itsensä vielä suoran säilyjän paikalle, mutta viimeistään HJK:ta vastaan tulleet vastoinkäymiset veivät mehut pelaajista.

TPS:n parhaimpiin pelaajiin tällä kaudella kuulunut Mika Ääritalo joutui jättämään kentän jo 25. minuutilla loukkaantumisen takia. Kun vielä ennen ottelua TPS tiedotti Sterling Yateken loukkaantumisesta, ei tulevat karsintapelit KPV:tä vastaan kovin lupaavalta näytä tällä hetkellä.

Ääirtalon tilalle kirmasi Oskari Jakonen, jonka otteet kentällä summasivat lopullisesti TPS:n esityksen ratkaisuottelussa. Jakonen sai 34. minuutilla keltaisen kortin oikeutetusti vaarallisesta pelitavasta. Vain alle kymmenen minuuttia myöhemmin Jakonen katsoi toista keltaista korttia, jonka myötä punaista korttia. Jakosen kyynärpää osui HJK-pelaajan kasvoihin. Samalla sekunnilla TPS:n viimeisetkin mahdollisuudet suoraan säilymiseen olivat romuttuneet.

TPS:n synkän illan kruunasi se, että Palloseuran oma kasvatti Riku Riski upotti vielä kaksi osumaa HJK:lle. Riski ei maalejaan tuulettanut, eivätkä osumat varmastikaan olleet niitä makoisimpia maaleja miehen uralla.

HJK juhlii Suomen mestaruutta näytöstyyliin. TPS sen sijaan saa alkaa keskittyä karsintoihin. IFK Mariehamn hävisi oman ottelunsa KuPS:lle 1-2, mutta piti silti sarjapaikkansa, kun TPS hävisi.