HJK-kärjelle komea ennätys – kasassa jo kahdeksan Veikkausliigan mestaruutta!

© Kuva: Juha Tamminen

HJK-hyökkääjä Akseli Pelvaksen veikkausliigakausi katkesi valitettavasti jo toukokuussa polvivammaan, mutta Klubin mestaruusjuhlissa riitti varmasti Pelvaksellekin aihetta riemuun. Mitään uutta puuhaa mestaruuden juhliminen ei Pelvakselle kuitenkaan ole, sillä Veikkausliigan ykköstila oli miehelle jo uran kahdeksas.

Pelvaksen kahdeksan veikkausliigamestaruutta on sarjan uusi ennätys. Täysin osaton ei hyökkääjä mestaruustiellä myöskään ollut, sillä ennen loukkaantumistaan hän ehti tehdä HJK:lle yhden maalin ja syöttää toisen.

Kun mukaan otetaan aika ennen Veikkausliigaa, on Pelvas mestaruustilastossa ”vasta” kakkosena. Eino Soiniolla mestaruuksia on yhdeksän. Soinio voitti mestaruutensa HJK:n ja HPS:n riveissä vuosina 1911-1927.

Pelvas on kuitenkin vasta 29-vuotias, joten ikänsä puolesta hän voi hyvin nousta vielä Sainion rinnalle ja ohikin. Pelvaksella on HJK:n kanssa jo kauden 2019 kattava pelaajasopimus.

Pelvas on pelannut Veikkausliigaa kaikkiaan 12 kaudella.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.