Internazionale Milano teki kesällä monen silmissä yhden siirtoikkunan kovimmista kaappauksista, kun se hankki hyökkääjälupaus Lautaro Martínezin argentiinalaisesta Racing Clubista.

Martínez, 21, oli noussut lyhyessä ajassa yhdeksi Etelä-Amerikan kohutuimmista pelaajista. Argentiinalaislupaus tykitti Racingille 58 ottelussa yhteensä 26 maalia.

Muun muassa Atlético Madridin kerrottiin olleen erittäin kiinnostunut Martínezista, mutta Inter veti lopulta pidemmän korren. Perjantaina selvisi, että argentiinalaisen tuominen Milanoon ei ollut rahallisesti niin iso uhraus kuin saattoi odottaa.

Racingin rahastonhoitaja Pablo Mena kertoi perjantaina seuran osakkeenomistajien kokouksessa, että Inter maksoi Martínezista 14 miljoonaa euroa. Summaan voidaan lisätä vielä seitsemän miljoonaa euroa, jos tietyt bonusehdot täyttyvät.

Maksettavien bonusten määrä ja suuruus riippuvat hyökkääjän pelaamista otteluista ja tekemistä maaleista sekä Interin pärjäämisestä Mestarien liigassa.

Martínez on toistaiseksi saanut vastuuta viidessä ottelussa vain yhteensä 199 minuuttia. Maaleja on syntynyt yksi. Interin kannattajat ovat haaveilleet Martínezin ja hänen maanmiehensä, kapteeni Mauro Icardin, yhteistyöstä hyökkäyksessä, mutta päävalmentaja Luciano Spalletti on suosinut Icardin peluuttamista yksinäisenä kärkenä.

Lähde: Football Italia