Chelsean ja Englannin legendaarinen kapteeni John Terry ilmoitti sunnuntai-iltana lopettavansa pelaajauransa. 37-vuotias Terry pelasi viime kauden Aston Villassa yli 20 Chelseassa vietetyn vuoden jälkeen, mutta jätti seuran viime kesäänä.

Terry voitti 23-vuotisella urallaan muun muassa viisi valioliigamestaruutta, Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan.

Terry keskittyy Instagram-viestissään jakamaan kiitoksia uransa eri etapeilla häntä saatelleille henkilöille ja seuroille.

– 23 uskomattoman jalkapallovuoden jälkeen olen päättänyt, että nyt on oikea aika lopettaa pelaaminen, Terry aloitti viestinsä.

– Tein 14-vuotiaana suurimman ja parhaan päätökseni: liityin silloin Chelseaan. Sanat eivät tule ikinä riittämään kuvailemaan sitä, kuinka paljon kaikki seurassa merkitsevät minulle, ennen kaikkea fanit.

– Minulle te olette maailman parhaita faneja. Toivon, että olen tehnyt teidät kaikki ylpeiksi kantamalla tätä paitaa ja kapteenin nauhaa, Terry jatkaa.

– Haluan kiittää mahtavia pelikavereitani, valmentajia, managereita ja taustajoukkoja, joiden kanssa minulla oli ilo tehdä töitä ja joilta opin paljon.

– Heidän kaikkien tuella pelasin 717 ottelua rakastamassani seurassa, ja oli kunnia edustaa heitä kapteenina. Nyt odotan innolla elämäni seuraa vaihetta ja päässäni olevia haasteita.

Chelsea-perheen lisäksi Terry jakoi kiitoksia myös perheelleen sekä Nottinghamille ja Aston Villalle, joita kumpaakin hän edusti yhden kauden ajan.

Terry pelasi Englannin maajoukkueessa neljässä eri arvoturnauksessa, pelaten kaikkiaan 78 A-maaottelua. Tuoreimmat huhut vievät miestä seuraavaksi valmentajahommiin. Sky Sportsin spekulaatioissa Terry on ehdolla yhdessä Thierry Henryn kanssa Aston Villan uudeksi valmennuskaksikoksi.