Pelaa, ei pelaa, pelaa, ei pelaa… Perun maajoukkuehyökkääjä Paolo Guerreron pelioikeuden eväämisestä tai palauttamisesta on käyty ikuiselta tuntuvaa vääntöä, mutta maanantainen Sveitsin korkeimman oikeuden päätös taisi sanoa saagalle viimeisen sanan.

34-vuotias Guerrero antoi positiivisen doping-näytteen lokakuussa 2017 Argentiinaa vastaan pelatun MM-karsintaottelun jälkeen. Näyte sisälsi kokaiinin johdannaista. FIFA langetti tuolloin Guerrerolle vuoden pelikiellon, mutta pelaaja valitti päätöksestä.

Valituksen myötä pelikieltoa lyhennettiin aluksi puoleen. Sitten kansainvälinen antidopingjärjestö WADA vaati kansainväliseltä vetoomustuomioistuimelta CAS:lta tuomion koventamista, ja seuraavaksi pelikielto olikin 14 kuukauden mittainen.

[readmore from=Guerrero-Paolo]

Valituskierre kuitenkin jatkui, ja pelikielto päätettiin välikaisesti kumota. Näin Guerrero näki unelmansa käyvän toteen ja hän pääsi mukaan kipparoimaan Perua Venäjän MM-turnauksessa.

Sveitsin korkeimman oikeuden tuore päätös pitää Guerreron sivussa pelikentiltä ensi vuoden huhtikuulle saakka.

Guerrero siirtyi viime elokuussa Brasilian pääsarjan sisällä Flamengosta Internacionaliin, mutta ei ole pelannut uudessa joukkueessaan pelikieltonsa takia. Aiemmin urallaan hän on edustanut muun muassa Bayern Müncheniä ja Hamburger SV:tä.

Lähde: FourFourTwo