Jari Litmasen Ajaxissa jo teini-ikäisenä maailmanmaineeseen noussut Patrick Kluivert teki väkevän läpilyöntinsä jälkeen myös kauttaaltaan vaikuttavan uran. 79 maaottelussa 40 maalia, EM-kisojen maalikuninkuus, ja seurahistoriikkiin Ajaxin jälkeen muun muassa AC Milan ja Barcelona.

Ensimmäisen maalinsa Mestarien liigassa Kluivert teki 18 vuoden ja kolmen kuukauden ikäisenä. Kovin paljon heikommaksi ei jäänyt poika Justin Kluivertkaan, sillä Kluivert teki avausmaalinsa tiistaina 14 kuukautta vähemmän nuorena kuin isänsä aikoinaan.

Squawka

@Squawka
Age when scoring first Champions League goal:

Patrick: 18 years and 89 days old
Justin: 19 years and 150 days old

A teenage father-son scoring duo. 👨‍👦

Justin Kluivertin maali oli AS Roman neljäs joukkueen 5-0 -voitossa Viktoria Plzenistä. Maali oli kesällä Romaan siirtyneen Kluivertin ylipäätään ensimmäinen uuden joukkueensa paidassa.

Maalin jälkeen Kluivertilta nähtiin todella upea ele, sillä hän omisti osumansa entiselle joukkuetoverilleen Abdelhak Nourille. Hollantilaislupaus vajosi viime vuonna koomaan, josta hän heräsi elokuussa. Nouri sai kuitenkin vaikean aivovamman.

Jo Romaan siirtyessään Kluivert valitsi kunnioittavasta pelinumerokseen numeron 34, jota Nouri kantoi Ajaxissa pelatessaan. Eilen hän esitteli maalinsa jälkeen Nourin nimikkopaitaa, ja elehti käsin tällä olevan paikan sydämessään.

SPORF

@Sporf
🇳🇱 Appie Nouri is recovering from severe brain damage.

📝 Justin Kluivert signed for @OfficialASRoma & chose the no.34 shirt which Nouri wore for @AFCAjax.

⚽️ Kluivert scored his first @OfficialASRoma goal vs Plzen.

👕 He celebrated by paying tribute to Appie.

👏 Class.

Football on TNT Sports

@footballontnt
Justin Kluivert has scored his first-ever Champions League goal 🙌

He celebrated by paying tribute to former Ajax teammate Abdelhak Nouri ❤️