Oulun Palloseuran manageria ja joukkueenjohtajaa Miika Juntusta syytetään törkeistä talousrikoksista, kertoo Kaleva. Syyttäjä on nostanut Juntusta vastaan syytteet törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Lehden mukaan syyttäjä väittää, että Juntunen on syyllistynyt törkeään kirjanpitorikokseen 1.1.2012 – 30.4.2014 välisenä aikana ja törkeään veropetokseen 26.4.2013 – 31.10.2014. Juntunen kiistää syytteet Kalevan haastattelussa.

Nostettuja syytteitä on Kalevan mukaan tarkoitus käsitellä Oulun käräjäoikeudessa myöhemmin.

Rikoslain mukaan törkeästä veropetoksesta tuomitaan vähintään neljä kuukautta vankeutta. Enimmillään siitä voidaan langettaa neljän vuoden ehdoton vankeustuomio.

Törkeän kirjanpitorikoksen rangaistusasteikko on samanlainen, eli siitäkin tulee tuomita neljästä kuukaudesta neljään vuotta vankeutta.

OPS pelasi Juntusen johdolla Ykkösessä vielä viime kaudella. Sarjapaikka oli Oulun Jalkapallon tuki ry:n hallussa. Se jäi kuitenkin ilman lisenssiä, joka siltä evättiin taloudellisten ja oikeudellisten kriteerien takia. Juntunen valitti Ykkösen lisenssikomitean päätöksestä oikeusturvalautakuntaan, mutta valitus hylättiin.

Palloliiton kurinpitovaliokunta määräsi hänelle toukokuussa 12 kuukauden toimitsijakiellon ja Oulun Jalkapallotuki ry:lle 2 000 euron sakon. Syyksi kerrottiin rangaistus-, lisenssi- ja kilpailumääräysten rikkominen.