Keski-Afrikan Tasavallalle yllättävä vahvistus – aiemmin pelejä Ranskan A-maajoukkueessa

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

No niin, kuka osaa nimetä jonkun pelaajan Keski-Afrikan Tasavallan maajoukkueesta? Vielä aiemmin kysymys olisi saattanut olla kovimmillekin futisniiloille ja -niinoille liian vaativa pähkinä, mutta tämän illan jälkeen kysymys helpottuu huomattavasti.

Valencian 25-vuotiaalla Geoffrey Kondogbialla on nimittäin tänä iltana edessä A-maajoukkuedebyytti Norsunluurannikkoa vastaan Afrikan mestaruusturnauksen karsinnoissa. Kondogbia on Keski-Afrikan Tasavallalle raudanluja vahvistus, sillä hän oli Valencian parhaita pelaajia, kun joukkue kipusi viime kaudella La Ligassa Mestarien liigaan oikeuttavalle sarjasijoitukselle neljänneksi.

Eikä kauaksi jäänyt MM-kisapaikkakaan, sillä monien mielestä Kondogbia olisi ansainnut viime keväänä edes näyttöpaikan Didier Deschampsin valmentamassa Ranskan A-maajoukkueessa. Toki tämän illan maajoukkuedebyytti on keskikenttäpelaajalle jo toinen, sillä hänellä on jo vyöllään otteluita Ranskan paidassa – peräti viisi kappaletta.

Kaikki viisi peliä ovat tosin tulleet harjoitusotteluissa, joten siksi Kondogbialle aukesi mahdollisuus vaihtaa edustusjoukkuetta. Debyyttinsä Ranskan A-maajoukkueessa hän teki Belgiaa vastaan jo elokuussa 2013, ollessaan vasta 20-vuotias.

Viimeiset neljä otteluaan Ranskan A-maajoukkueessa Kondogbia pelasi vuonna 2015, ja koska Deschampsilta ei kutsua kuulunut, alkoi mielessä kypsyä loikkauksen mahdollisuus.

Myös Monacossa ja Internazionalessa pelannut Kondogbia on syntynyt ja kasvanut Ranskassa, mutta hänen vanhempansa ovat kotoisin Keski-Afrikan Tasavallasta.

Keski-Afrikan Tasavalta ei ole koskaan selvinnyt MM-kisoihin tai Afrikan mestaruusturnaukseen. Tuoreimmassa FIFA-rankingissa se on sijalla 111. Ottelu Norsunluurannikkoa vastaan alkaa perjantaina kello 20.00 Suomen aikaa.

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!