KuPS:n piti haastaa tällä kaudella HJK, toisin kävi – ”Täällä yksi tasapeli ei ole niin justiinsa”

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus FC Lahden voitolla!

Ennen kautta Kuopion Palloseuraa pidettiin HJK:n suurimpana haastajana ja jotkut puhuivat ääneen jopa mestaruustavoitteesta. KuPS putosi kuitenkin jo hyvissä ajoin helsinkiläisten kelkasta. Kuopiolaisen jalkapalloilun legendoihin kuuluva Ilja Venäläinen pohtii syitä siihen, miksi KuPS jäi niin kauas mestaruustaistelusta.

– Se kulminoituu siihen epätasaisuuteen. HJK on menestykseen tottuneempi. He odottavat joka pelistä voittoa. Jos he pelaavat kotonaan tasan, se on katastrofi. HJK:lla on sellaista konemaista suorittamista.

– Voittamisen kulttuuri on HJK:lla eri tasolla. KuPS:lta puuttuu siitä se viisi prosenttia. Täällä yksi tasapeli ei ole niin justiinsa. Tuo sama voittamisen kulttuuri pitäisi saada myös Kuopioon. Pelillinen kuvio kaatui KuPS:lla tällä kaudella siihen, että vaihtuvuus oli puolustuslinjassa alkukaudella liian suuri, eikä se homma löytynyt siellä päässä, Venäläinen puntaroi SuomiFutis-sivustolle.

Metsaruutensa jo ennen vime kierrosta varmistanut HJK kohtaa sunnuntaina Vaasan Palloseuran, jolla ei ole juurikaan panosta pelissä. Mitalisijat ovat karanneet ulottumattomiin. Venäläinen kertoo ottelun panoksen.

– Se on voitto. Sitä HJK lähtee hakemaan aina.

– Toki pelaajat pelaavat myös kummassakin joukkueessa ensi kauden sopimuksistaan. Pelaamalla nyt hyvin kolme peliä, voi saada ne toukokuun kolme huonoa peliä unohduksiin.

VPS pelasi pitkään mitalisijojen tuntumassa, mutta lähes kymmenen ottelun voitoton ajanjakso elo-syyskuussa pilasi vaasalaisten kauden.

– Tietyllä tapaa heillä meni kausi samalla tavalla kuin viime kaudella. Tiettyyn pisteeseen asti se homma toimi tosi hyvin, mutta sitten tuli pitkä huono ajanjakso, joka pilasi mahdollisuudet mitalitaistoon. Ehkä he tarvitsevat pelitapansa tueksi vielä kovemman vimman voittaa ne pelit myös.

Venäläinen toimi yhden miehen raatina ja hän kertoi pienen pohdinnan jälkeen, kuka on ollut Veikkausliigan vuoden pelaaja.

– HJK on mestari, joten silloin se paras pelaaja löytyy todennäköisesti sieltä. Vanhana hyökkääjänä minun on helppo nostaa maalikuningas tietenkin parhaaksi pelaajaksi. Klauss on tehnyt nyt jo melkein 20 maalia. Se on historian tilastoja katsomalla todella kova suoritus. Se tarkoittaa sitä, että huonoja jaksoja ei ole kauden aikana juurikaan tullut. Maalimäärä kertoo, että hän on poikkeuksellisen hyvä siinä hommassa. Samalla se kertoo myös hyvästä joukkueesta, entinen KuPS-tykki pyörittelee.

Jesse Happonen

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus FC Lahden voitolla!