Leicestershiren poliisi on tiedottanut jalkapallomaailmaa ja Englantia lauantai-iltana järkyttäneen helikopteriturman kuolonuhreista tarkemmin. Kopterissa oli viisi henkilöä, joista kaikki menehtyivät lauantaina noin kello 22.30 Suomen aikaa.

Yksi uhreista oli Leicester City FC:n pääomistaja ja puheenjohtaja, thaimaalainen miljardööri Vichai Srivaddhanaprabha. Srivaddhanaprabhan lisäksi onnettomuudessa kuoli kaksi seuran työntekijää sekä kokenut pilottipariskunta.

Menehtyneet Leicesterin työntekijät olivat Nursara Suknamai ja Kaveporn Punpare. Helikopteria lensi Eric Swaffer ja hänen seurassaan oli miehen elämänkumppani, puolalainen kopterilentäjä Izabela Roza Lechowicz.

Leicestershire Police

@leicspolice
NEWS | Five believed dead following helicopter crash at King Power Stadium goo.gl/9vSakR

Leicesterin kotistadionin edustalle on tuotu tuhansittain kukkia, kaulahuiveja ja muita uhreja kunnioittavia muistoja.

Helikopteria lentäneellä Eric Swafferilla oli yli 20 vuoden kokemus sekä yksityislentokoneen että helikopterin lentämisestä.

60-vuotias Vichai Srivaddhanaprabha oli naimisissa, ja häntä jäi kaipaamaan neljä lasta. Srivaddhanaprabha osti Leicester Cityn vuonna 2010, ja hänen alaisuudessaan joukkue voitti Valioliigan sensaatiomestaruuden kaudella 2015-2016.

Leicesterin pelaajat ovat jakaneet tuntojaan sosiaalisessa mediassa tragedian jälkeen.

[readmore from=Leicester]

– Minun on vaikeaa löytää sanoja… minulle sinä olet legenda, uskomaton mies, jolla on mitä suurin sydän, ja joka on Leicester City FC:n sielu. Kiitos kaikesta, mitä teit, Leicester-hyökkääjä Jamie Vardy kirjoitti.

Jamie Vardy

@vardy7
Struggling to find the right words....but to me you are legend, an incredible man who had the biggest heart, the soul of Leicester City Football Club. Thank you for everything you did for… instagram.com/p/BpfkIwHlQVZ/…

Leicestershiren poliisin mukaan pelastustyöntekijät olivat paikalla välittömästi maahansyöksyn jälkeen, mutta ponnisteluistaan huolimatta ketään kopterin matkustajista ei saatu pelastettua.

– Kun moottori pysähtyi, minä käännyin, ja kopterista kuului suriseva ääni. Sitten kopteri hiljeni täysin ja kieppui hallitsemattomasti. Sitä seurasi iso pamaus ja iso tulipallo, turmaa todistanut freelancer-valokuvaaja Ryan Brown kertoi BBC:lle.