KPV ja TPS pelasivat keskiviikkona paikasta ensi kaudeksi Veikkausliigaan. Karsintojen avausosa alkoi Kokkolassa kello 14, ja ottelu pelattiin ilman valoja, jäätyneellä kentällä, jonka päällä oli luvattoman paljon vettä.

Ottelun pelaaminen tuollaisella kentällä oli pelaajille jopa vaarallista loukkaantumisten takia.

LUE otteluraportti pelistä.

On täysin selvää, ettei keskiviikkona Kokkolan keskuskentällä nähdyissä olosuhteissa pitäisi ikinä, koskaan, ratkoa sarjapaikkoja. Varsinkaan maamme pääsarjan kohdalla. Ottelun pelaaminen tuollaisella kentällä oli pelaajille jopa vaarallista mahdollisten loukkaantumisten takia.

TPS-toppari Rasmus Holma ihmetteli Ruutu+:n haastattelussa, miten on ylipäätään mahdollista, että ottelu pelattiin kyseisellä kentällä, lue juttu. TPS:n kapteeni Sami Rähmönen tyytyi toteamaan taukohaastattelussa, että kenttä on paska.

[readmore=liigakarsinnat]

Kaiken kukkuraksi toinen puoliaika jouduttiin pelaamaan pimeässä. Kokkolassa aurinko laski keskiviikkona kello 16.16 ja ottelu päättyi kello 15.50. Siitä voi jokainen päätellä, kuinka pimeää kentällä oli 90. minuutilla. Onneksi erotuomari Petri Viljanen ymmärsi tilanteen vakavuuden eikä antanut lisäaikaa kuin minuutin.

Pelaaminen tuollaisella kentällä oli sulaa hulluutta ja pyllistys koko suomalaista jalkapalloa kohtaan.

Kerrataan nyt vielä. Keskiviikon karsintaottelussa panoksena oli sarjapaikka Veikkausliigaan, ei tosin suoraan, koska toinen osa pelataan lauantaina Turussa. Lauantain ratkaiseva osaottelu ei kuitenkaan ole millään tapaa Kokkolassa nähtyä fiaskoa lieventävä asia. Pelaaminen tuollaisella kentällä oli sulaa hulluutta ja pyllistys koko suomalaista jalkapalloa kohtaan.

Alta olevasta kuvasta näet, miltä Kokkolassa näytti. Jos et näe, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Timo Kankaanpää

@timokpaa
Järkyttävien kenttäolosuhteiden lisäksi pian alkaa olla todella pimeä. #Veikkausliiga #ykkönen

Miettikääpä tilanne, että jommankumman joukkueen avainpelaaja olisi loukkaantunut keskiviikkona Kokkolassa jäisellä ja märällä kentällä. Sen jälkeen toinen joukkue olisi tehnyt voittomaalin lisäajalla, kun kentällä oli jo hämärää. Tämän jälkeen toinen osa Turussa päättyisi maalittomaan tasapeliin. Silloin nousun Veikkausliigaan olisi ratkaissut Kokkolan jäisellä ja pimeällä keskuskentällä juuri ennen auringonlaskua tehty maali kello 15.45. Absurdia!

Nyt ottelu päättyi onneksi maalittomaan tasapeliin. Ratkaisu haetaan lauantaina kentältä, jossa on ensinnäkin valot, ja joka soveltuu jalkapallon pelaamiseen.