Napolin keskikenttäpelaaja Allan on saanut uransa ensimmäisen kutsun Brasilian miesten maajoukkueeseen.

Allan, 27, oli voittamassa alle 20-vuotiaiden mestaruutta vuonna 2011 Brasilian kanssa. Hän siirtyi seuraavana vuonna kotimaansa Vasco da Gamasta italialaiseen Udineseen, jossa hän otti viimeisellä kaudellaan enemmän pallonriistoja kuin yksikään toinen pelaaja Euroopan huippusarjoissa. Kesällä 2015 matka jatkui Napoliin, jossa brasilialainen on viimeistään vakiinnuttanut paikkansa Serie A:n eliitissä.

Official SSC Napoli

@sscnapoli
Congratulazioni Allan per la prima convocazione con la Seleção! 🤩
#ForzaNapoliSempre 💙

Brasilian päävalmentaja Tite vitsaili, että hänen apuvalmentajansa Sylvinho painosti häntä valitsemaan Allanin joukkueeseen. Hän sanoi kuitenkin, että kutsu marraskuun peleihin oli ansaittu.

– Meidän on tarkkailtava pelaajia, jotka pelaavat Euroopassa. Meidän on tarkkailtava jatkuvasti, kommentoi Sylvinho FourFourTwon mukaan.

Brassien apuvalmentaja kertoi vakuuttuneensa Allanin pelaamisesta toden teolla Maurizio Sarrin valmentaessa Napolia. Kesällä Sarri siirtyi Chelsean.

– Allan on pelannut Euroopassa seitsemän vuotta. Hän pelasi Sarrin ryhmässä, jossa hänellä oli erittäin tärkeä tehtävä pelinrakentelussa. Hän on dynaaminen pelaaja, joka on sopeutunut hyvin siihen tehtävään.

– Sarrin pelityyli oli hyvin samanlainen kuin meidän. (Napolin uuden valmentajan Carlo) Ancelottin systeemi on hieman erilainen, mutta meidän pelitapamme ei ole muuttunut.

Brasilia kohtaa marraskuussa ystävyysotteluissa Uruguayn ja Kamerunin.

CBF Futebol

@CBF_Futebol
A lista completa da #SeleçãoBrasileira para os últimos amistosos do ano: Uruguai 🇺🇾 e Camarões 🇨🇲 #GigantesPorNatureza