Norjassa pelaava suomalaistoppari on valinnut El Clásicossa puolensa jo vuosia sitten: ”Se pisti sanattomaksi”

© Kuva: Getty Images

Sunnuntaina on edessä jalkapallossa maailmanlaajuisesti mammuttimaisen iso päivä, kun Espanjan jättiseurat FC Barcelona ja Real Madrid iskevät yhteen satumaisessa El Clásicossa. Asetelmat huippuseurojen kohtaamiseen ovat erilaisemmat kuin vuosiin, koska Real Madrid myi suurimman talismaaninsa Juventukseen, kun Cristiano Ronaldo vaihtoi maisemaa sadan miljoonan jättikaupassa.

Ottelussa ei nähdä tällä kertaa myöskään Barcelonan Lionel Messiä, koska argentiinalainen on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Barcelona on yhdeksän ottelun jälkeen sarjassa neljä pistettä edellä Realia, joten lähtökohdat ovat ottelulle sanalla sanoen mielenkiintoiset.

Kahdesti Suomen mestaruuden HJK-paidassa voittanut Tapio Heikkilä ennakoi kauden 2018-2019 ensimmäisen El Clásicon. Nykysin norjalaisessa Sandnes Ulfissa pelaava toppari paljastaa olevansa Barcelonan miehiä.

Tapio Heikkilä, miksi sinusta tuli Barcelona-fani?

– Se oli sitä aikaa, kun Ronaldinho oli joukkueen ykköstähti ja Messi teki tuloaan. Barcan pelaaminen oli jotenkin vain niin poikkeuksellista. Tuntui, että joukkueen peli oli jotain, jota ei oltu koskaan aiemmin nähty. Se oli mullistavaa. Jonkilainen uusi aikakausi siinä syntyi. Se pisti sanattomaksi. Se oli jotain uskomatonta. Se oli jotain enemmän kuin pelkkää futista, Heikkilä kertoo SuomiFutis-sivustolle, vaikka myöntääkin saaneensa viime kaudet paljon kiksejä myös Napolin pelaamisesta.

Kuinka paljon se syö kiimaa tästä klassikosta, kun Messi ja Ronaldo eivät ole mukana?

– Jos olen ihan rehellinen, niin kyllä se vähän laskee kiimaa, kun Messi puuttuu tuollaisesta pelistä. Kyllä se vaikuttaa fillikseen ja olen kuullut, että tosi moni on tästä samaa mieltä kanssani. Ottelu on silti kuitenkin todella poikkeuksellinen.

– Barca oli hyvä Mestarien liigassakin ilman Messiä, joten uskon heihin. Olen yllättynyt siitä, että Real ei tehnyt mitään superhankintaa sen jälkeen kun Ronaldo siirtyi Juventukseen.

Tällä viikolla on liikkunut kansainvälisissä medioissa villi huhu, että Real Madrid olisi itsensä Zlatan Ibrahimovicin kintereillä. Miltä tällainen yhtälö kuulostaisi?

– Se kuulostaa aika kiinnostavalta. Katsoin, kun LA Galaxy pelasi Rasmus Schüllerin Minnesotaa vastaan. Olihan hän vielä ihan maaginen, vaikka kenttä oli tekonurmi.

– Jotenkin minulla on semmoinen fiilis, että hän menee vielä johonkin. Etenkin, jos Galaxy pääsee pudotuspeleihin ja voittaa koko roskan. Silloin Zlatan voi sanoa, että ”Tulin, näin ja valloitin Amerikan.”

– Real voisi sinällään olla looginen valinta, koska siellä hän voisi kyllä voittaa sen puuttuvan Mestarien liigan pokaalin.

Onko Barcelona suosikki sinun papereissasi ilman Messiäkin?

– Klassikot elävät matsina omaa elämäänsä. Kyllä Barca on suosikki viime aikojen otteiden perusteella, mutta yksi ulosajo tai pilkku voi muuttaa koko ottelun kuvan. Veikkaan, että Real lähtee härnäämään ja näemme inteniivisen pelin, jossa tulee paljon kortteja.

– Mielenkiintoista nähdä Real. Joukkueella on huonoin startti aikoihin. Barcelonalle olisi tärkeää, että Real ei voita, sillä se voisi kääntää koko joukkueen (Realin) kurssin.

Kenet pelaajan nostaisit erityisesti seurantaan sunnuntain klassikossa?

– Tykkään seurata Ivan Rakiticia. Jotkut kyselevät, että mitä hän tekee siellä, mutta mielestäni hän on jengin yksi tärkeimmistä pelaajista. Hän on käytännössä aina kentällä. Häntä ei välttämättä näy, mutta hän tekee pelaamisestaan niin helppoa ja loogista koko ajan.

Mikä on Heikkilän virallinen tulosveikkaus?

– Jos on pakko veikata, niin sanon 1-0 Barcalle.

El Clásicon studio-osuus alkaa sunnuntaina klo 16.30. Itse ottelu potkaistaan käyntiin klo 17.15.

Kaikki La Ligan ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.