Tunne on huippu-urheilijan tärkeimpiä voimavaroja, mutta aina silloin tällöin tunnetta on liikaa. Näin kävi lauantaina Saksan viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla Oberligassa, kun 1. CfR Pforzheimin pelaaja Kushtrim Lushtaku hakkasi oman valmentajansa sairaalakuntoon.

Pforzheim pelasi kotikentällään TSV Ilshofenia vastaan ja joutui tauolle 0-1 -tappioasemassa. Vain hetkeä ennen taukovihellystä Pforzheim sai tilaisuden tasoittaa pelin rankkarista. Pilkku jäi kuitenkin hyödyntämättä, ja tilanteesta käynnistyi sen sijaan onneton tapahtumaketju.

Rankkarin halusi ampua Johnathan Zinram, mutta Kushtrim Lushtakun veli Kreshnik Lushtaku asettuikin pallon taakse. Maalivahti torjui löysän kudin, ja sitten alkoivat tunteet kuumeta.

Ensin Lushtakuiden vanhin veli alkoi huudella katsomosta Pforzheimin valmentaja Gökhan Gökcelle. Sitten Zinram ja Kreshnik Lushtaku alkoivat keskustella kiivaasti kentällä, ja vaihtopenkillä istunut Kushtrim Lushtaku tulistui. Kokenut keskikenttämies solvasi ensin Zinramia ja alkoi sitten herjata ja uhkailla valmentajaansa.

34-vuotias Gökce kuunteli loukkauksia hetken ja komensi pelaajansa suihkuun rauhoittumaan. Tämä kieltäytyi, ja tauolla pukukopissa käämit paloivat lopullisesti. Gökce ei halunnut Kushtrim Lushtakun jäävän koppiin taukopalaverin ajaksi, ja silloin pelaajan mitta täyttyi. Lushtaku täräytti Gökceä kasvoihin, kaatoi tämän lattialle ja potkaisi luotsiaan.

Puoliaikatauko venyi 15 minuutista puolituntiseksi, eivätkä pelaajat olisi enää halunneet jatkaa peliä. Tuskissaan ollut ja kyynelehtinyt valmentaja Gökce vietiin aluksi stadionin VIP-tiloihin ja pian ambulanssilla sairaalaan. Gökcellä epäiltiin kylkiluiden murtumaa, mutta tutkimuksissa hänellä todettiin ”vain” ruhjeita.

Kushtrim Lushtakun sopimus seuran kanssa purettiin välittömästi, seura teki pelaajastaan rikosilmoituksen ja hänelle määrättiin stadionporttikielto. Lushtaku itse kuitenkin kiistää pahoinpitelyn.

– Halusin päästä tauolla pukukoppiin. Valmentaja seisoi tielläni käsivarsi ojennettuna. Työnsin hänet vain sivuun, enkä lyönyt häntä. Valmentajan lausunto on emävale. Hänellä on jokin ongelma kanssani ja hän yrittää uhriutua, Lushtaku kommentoi Pforzheimer Zeitungille.

29-vuotias Lushtaku on edustanut peliurallaan yhdeksää seuraa neljässä eri maassa. Hän on pelannut ruotsalaisen Örebron, albanialaisen FK Kukësin ja kosovolaisen KF Trepca 89:n kanssa myös europelien karsintoja.