Roman Eremenkoa ei nähdä ainakaan vielä hetkeen Huuhkajissa: ”Palaamme asiaan”

© Kuva: Juha Tamminen
Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!

Venäläistä Spartak Moskovaa edustava keskikenttäpelaaja Roman Eremenko ei palaa Suomen A-maajoukkueen paitaan ainakaan syksyn aikana.

Urallaan 73 A-maaottelua pelannut Eremenko haluaa juuri nyt keskittyä seurajoukkuepeleihin Spartakissa.

– Otan tässä vaiheessa aikalisän. Haluan keskittyä syyskauden siihen, että palaan taas huippukuntoon, saan pelituntumaa ja vakiinnutan asemani uudessa seurassa. Keskittyminen on nyt vain ja ainoastaan siinä, Eremenko kertoo Palloliiton sivuilla.

– Ovea maajoukkuetehtävien suhteen en sulje. Olen sopinut (päävalmentaja) Markku Kanervan kanssa, että palaamme asiaan ennen EM-karsintojen alkua ja katsotaan sitten, mikä on tilanne.

Eremenko on seurannut tyytyväisenä Huuhkajien otteita kuluvassa Nations Leaguessa. Joukkueen avainpelaajiin vuosia kuulunut 31-vuotias on nauttinut näkemästään.

– Jätkät ovat pelanneet hienosti. Kaikki ovat sitoutuneet tekemään töitä ja hoitamaan oman roolinsa. Joukkue on todella hyvin organisoitu. On ollut ilo nähdä, että tulosta tulee.

– Uskon ehdottomasti, että Suomi hoitaa viimeisen askeleen Kreikassa tai Unkarissa ja voittaa lohkonsa. Toivotan tsemppiä koko jengille niihin peleihin.

Eremenko ja Kanerva ovat keskustelleet säännöllisesti syksyn aikana. Eremenkon päätös aikalisästä on ollut Kanervan tiedossa jo pitkään.

– Sovimme jo ensimmäisessä keskustelussamme elokuun lopussa, että Roma keskittyy seurajoukkueeseen syksyn. Kunnioitan sitä päätöstä, sillä kahden vuoden pelitauon jälkeen ei ole ihan helppo palata huipputasolle, Kanerva sanoo

– Mutta pikkuhiljaa Roma on omalle tasolleen pääsemässä. Pelituntuma tulee pelaamalla ja Spartakissa hänen roolinsa näyttää kasvavan koko ajan.

Kevään keskusteluja Kanerva ei lähde tässä vaiheessa arvailemaan.

– Olen koko ajan sanonut, että Roma on tervetullut takaisin Huuhkajiin, kun hänen pelikuntonsa siihen edellyttää ja sitten, kun hän itse on siihen valmis. Tämä ei ole muuttunut mitenkään.

– Nyt ajatukset ovat kuitenkin jo Kreikan ja Unkarin kohtaamisissa – Roman Eremenkon pelaamiseen palataan sitten ensi vuoden puolella. Kuten sanottua, Roman aikalisä ei tullut minulle yllätyksenä, joten olen pystynyt tekemään suunnitelmat alusta alkaen tietoisena, ettei Roma ole mukana Nations Leaguen lohkovaiheen otteluissa.

Suomi kohtaa Nations Leaguen lohkovaiheen viimeisissä otteluissa Kreikan Ateenassa 15. marraskuuta ja Unkarin Budapestissa 18. marraskuuta.

Eremenko sai lokakuussa 2016 kahden vuoden pelikiellon jäätyään kiinni doping-testissä. Eremenko antoi positiivisen, kokaiinia sisältäneen näytteen 14.9.2016 Mestarien liigan ottelun Bayer Leverkusen-TsSKA Moskova yhteydessä. Hän edusti tuolloin TsSKA Moskovaa.

Kesällä Eremenko teki sopimuksen TsSKA:n paikalliskilpailijan Spartakin kanssa. Hän sai aloittaa joukkueharjoittelun elokuussa.

Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliEtelä-Amerikan Mestarien liigan finaalissa todellinen superottelu? – River Plate eteni VAR:n avulla finaaliin
Seuraava artikkeliVeikkausliigan kuukauden joukkue julki – KuPS:n Pennanen kuukauden pelaaja