Kun RoPS päättää veikkausliigakautensa ensi lauantaina Rovaniemen Keskuskentällä Ilvestä vastaan, on ottelun teemana ”bileet”. Sarjan hopeamitalit ja paikka europeleissä varmistui jo sunnuntaina, ja yhtä varma on myös jo Ilveksen viides sija. Pelillistä panosta ei ole, mutta yleisölle halutaan tarjota komeat kauden päättäjäiset.

Lisää makua tapahtumaan tarjoaa se, että ottelu jää yhden veikkausliigaikonin, 36-vuotiaan Antti Okkosen uran viimeiseksi. Oululaislähtöinen keskikenttäpelaaja aloitti veikkausliigauransa MyPassa, kiersi vuodet 2004-2009 ulkomailla ja palasi takaisin MyPaan. Sieltä tie vei HJK:n kautta RoPS:iin, jossa ”Suke” on pelannut jo kuusi kautta.

Okkosella jos kellä siis riittää kompetenssia arvioida napapiiriläisten viime vuosien kehitystä.

– Tämä on ollut matka, jossa olen ollut ilolla mukana. Seura on kehittynyt valtavasti, valtavasti kuuden vuoden aikana. Hienoja valmentajia ja menestystä on tullut, Okkonen totesi Ruudun haastattelussa.

– Olemme pystyneet kehittämään ennen kaikkea nuoria, suomalaisia pelaajia. Itse olen ollut mukana kapteenin ja johtajan roolissa. Olen saanut paljon, loistava reissu.

– Parempaa lopetusta ei voi olla, hymy ei varmasti lähde kasvoilta muutamaan viikkoon.

Lähde: Veikkausliigan kotisivut