Saksalaislegenda ihmettelee, miten Löw ei saanut potkuja: ”Olin yllättynyt”

© Kuva: Getty Images

Saksalaislegenda Michael Ballack ihmettelee, miten maan miesten maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw sai pitää työpaikkansa kesän MM-kisojen jälkeen.

Hallitsevana mestarina kisoihin lähtenyt Saksa putosi kilpailusta jo alkulohkovaiheessa.

Saksan jalkapalloliitto DFB ilmoitti kuitenkin kisojen jälkeen, että se luottaa yhä Löwiin, joka on valmentanut maajoukkuetta jo vuodesta 2006 lähtien.

– Olin monien muiden tavoin yllättynyt, että hän sai pitää työnsä, sanoi Ballack Deutsche Wellen haastattelussa.

– Hän teki joukkueen kanssa pitkään töitä. Välillä pitäisi vain sanoa, että asiat eivät enää toimi, kun olet ollut niin kauan samassa joukkueessa.

– Ulkopuolisena toivoin Saksan jalkapallon puolesta, että Löw olisi lopettanut huipulla, koska kun sinulla on lahjakkaita pelaajia, sinun ei pitäisi puhua muista asioista. Sitä tapahtui ennen MM-kisoja.

Ballack toivoo, että DFB olisi katsonut itseään ankarammin peiliin MM-pettymyksen jälkeen.

– MM-kisat olivat valtava pettymys, ja siihen on syynsä. Niitä pitäisi toden teolla analysoida, eikä vain sanoa, että ”me analysoimme”, kun on jo tehty päätös, että sama valmentaja jatkaa. Se ei ole oikea analyysi.

– Näitä päätöksiä ei saisi olla tekemässä vain yksi henkilö. Saksan liitossa pitäisi olla enemmän väkeä ja parempi rakenne.

– Uskon, että he voivat kehittää tätä, mutta sillä ei ole mitään tekemistä kentällä nähtyjen esitysten kanssa. Se voi välillä olla tekosyy pelaajille, mutta me emme saisi unohtaa näitä asioita.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.