Porilainen MuSa taistelee toista kertaa kolmen kauden sisällä noususta Ykköseen. Kakkosen B-lohkon voittanut MuSa kohtaa nousukarsinnoissa GBK:n, ja aloittaa otteluparin Kokkolassa sunnuntaina.

MuSan runkopelaajiin kuuluva laitapuolustaja Kourouma Fatoghoma on kuulunut jo vuosien ajan Nigerin A-maajoukkueeseen. Sitä kautta Fatoghomalla on varmasti hersyviä juttuja pukukopissa kerrottavaksi, sillä onhan hän pelannut vaikkapa Yaya Touréa, Sadio Manéa ja viimeksi syyskuun alussa Liverpoolin maalitykki Mohamed Salah’ta vastaan.

Niger kohtasi syyskuun alussa Egyptin karsinnoissa Afrikan mestaruusturnaukseen. Fatoghoma puolusti 90 minuuttia samalla laidalla, jolta Salah hyökkäsi, eikä tehtävä ollut helppo. Salah iski 6-0 -voittoon päättyneessä ottelussa kaksi maalia, vaikka missasi myös kaksi rankkaria.

– Salah tuli pelin jälkeen pukukoppiimme kehumaan meitä hyvästä pelistä ja rohkaisi pelaamaan vielä rohkeammin. Hän oli todella ystävällinen, Fatoghoma kertoo Satakunnan Kansan haastattelussa (koko juttu luettavissa täältä).

Fatoghoman kokoelmista löytyvät muun muassa Sadio Manén sekä Arsenalissa pelaavan ehyptiläien Mohamed Elnenyn pelipaidat.

– Jokaisen pelaajan unelma on pelata kuuluisia pelaajia vastaan ja päästä näyttämään oma osaamisensa. Yhteistä näille tähtipelaajille on ollut ystävällisyys ja halu auttaa muita pelaajia eteenpäin, 31-vuotias Fatoghoma kertoo.

Fatoghoma on syntynyt isänsä kotimaassa Norsunluurannikolla, mutta hän päätyi äitinsä kotimaan Nigerin maajoukkueeseen. Poriin hän siirtyi 2,5 vuotta sitten pelattuaan sitä ennen Marokon pääsarjassa kahdeksan vuotta. Yhteys löytyi sukulaissuhteiden kautta, sillä Fatoghoman serkku Mamadou Konate pelasi aiemmin FC Jazzissa. Konate jäi peliuran päätyttyäkin Poriin, ja toimii tätä nykyä MuSassa juniorivalmentajana.

Fatoghoman sopimus MuSan kanssa kattaa vielä ensi kauden. Miehen vaimo ja kolme lasta asuvat edelleen Marokossa, mutta hän toivoo saavansa perheensä Suomeen ensi kaudeksi.