Suomen maajoukkuepelaaja Adelina Engmanin joukkuetoverin Karen Carneyn saama kohtelu on puhuttanut Englannissa. Chelsean naisten kapteeni paljasti tällä viikolla kohdanneensa sosiaasisessa mediassa raakaa ahdistelua ja sairaita uhkauksia.

Englannin jalkapalloliitto FA kutsui torstaina poliisin ja sosiaalisen median yritykset auttamaan lopettamaan Carneyn ahdistelu.

Carney sai järkyttäviä viestejä Instagramissaan Fiorentinaa vastaan pelatun keskiviikon Naisten Mestarien liigan ottelun jälkeen. Englannin maajoukkuepelaajalle toivottiin syöpää ja hänet uhattiin raiskata.

Carneyn tueksi noussut Naisten maajoukkueen päävalmentaja Phil Neville jakoi naisen saamat viestit omalla tilillään. Myös Chelsean miesten päävalmentaja Maurizio Sarri on puolustanut pelaajaa.

– Tuollainen ahdistelu on vastenmielistä, hyväksymätöntä ja järkyttävää. Siitä raportoitiin nopeasti seuralle. Luotan, että oikeat tahot hoitavat nyt sitä varmistaakseen, ettei tällaista tapahtuisi enää minulle tai kenellekään muulle, Carney kommentoi perjantaina.

Lähde: Sky Sports