Tanskan Superliigan sarjakärki, mestaruutta puolustava FC Midtjylland vaihtaa yllättäen valmentajaa. Midtjylland päätti luopua seuraa reilut kolme vuotta valmentaneesta Jess Thorupista ja myi tämän Belgian pääsarjaseura Gentiin. Siirtoa ei kaatanut sekään, että Gent joutui monien muiden belgialaisseurojen tapaan rahanpesu- ja ottelumanipulaatioepäilyjen kohteeksi, ja seuran toimisto ratsattiin käytännössä kesken neuvottelujen (lue lisää aiheesta).

– Gent otti meihin yhteyttä Jess Thorupin tiimoilta, ja Jessillä on ollut kova halu kokeilla siipiensä kantavuutta ulkomailla. Koska hän on tehnyt työtään Midtjyllandissa omistautuneesti ja uskollisesti, emme halunneet seistä hänen tiellään, Midtjyllandin urheilujohtaja Svend Graversen kommentoi seuran tiedotteessa.

Midtjyllandissa pelaa myös Huuhkajien kapteeni Tim Sparv, joka kiitteli esimiestään Twitterissä.

– Kiitos luottamuksestasi ja tuestasi, Jess. Olen nauttinut työnteosta noin omistautuneen valmentajan kanssa. Tasapainoinen luonteesi ja analyyttinen suhtautumisesi jalkapalloon niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina teki työnteosta kanssasi helppoa. Työmoraalisi ja inhimillisiin arvoihin keskittymisesi on ollut inspiraation lähde, Sparv kirjoitti.

Tim Sparv

@TimSparv
Thanks Jess for your trust & support. I’ve enjoyed working with such a dedicated coach. Your balanced personality and analytical approach to football, in good & bad times, made it easy to work with you. Your work-ethic and focus on human values has been a source of inspiration.

Thorup teki Belgian liigassa seitsemäntenä olevan Gentin kanssa kolmevuotisen sopimuksen. Midtjyllandin uudeksi valmentajaksi valittiin seuran sisältä tuleva, aiemmin U19-joukkuetta valmentanut 50-vuotias Kenneth Andersen.